MESAJUL DE MIERCURI | CORUPȚIA UCIDE!

0

Ai auzit acest slogan de multe ori și, poate, ai fost total de acord cu el. Corupția ucide încrederea în lege și în oamenii legii, întârzie dezvoltarea unei societăți, distruge speranțele într-o lume bună și corectă, în care cei cinstiți și muncitori ajung acolo unde merită, nu pe ,,pile și relații”, ci prin efort propriu.
Și totuși, ai auzit, ai fost de acord și ai aprobat ideea ca ALȚII SĂ RESPECTE
LEGEA. Când a venit vorba de propria persoană și propriile interese, poate ai gândit mai relaxat. Ai continuat să dai ,,plicuri” crezând că rezolvarea unei situații depinde de asta, ai încercat să mituiești polițistul care te-a prins încălcând legea, ai promis și ai căutat să te folosești de poziția ta pentru a fi tratat ,,altfel” de un funcționar public.
Cu alte cuvinte, ai comis o faptă de corupție, crezând că asta e soluția. Și totuși, corupția ucide în continuare, prin oameni care întrețin un fenomen în ciuda faptului că riscă un dosar penal pentru o infracțiune gravă. Darea și luarea de mită sunt cele mai frecvente forme ale corupției. Află mai multe despre ele.


Darea de mită
Această infracțiune este prevăzută în art. 290 din Codul Penal și constă în:
Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase unui funcționar public în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.