Patru autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie, descoperite de poliţiştii de frontieră din vestul ţării

0

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni au descoperit şi indisponibilizat patru autoturisme mărcile Audi, Nissan și Vauxhall, semnalate ca bunuri căutate pentru confiscare de către autorităţile din Marea Britanie în valoare de 115.000 de euro.

Ieri dimineață, în jurul orei 00.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat în vederea efectuării formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român N.S., în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în județul Bihor, conducând un ansamblu de vehicule format din autoturism Toyota Land Cruiser și remorcă tip platformă marca Hapert, ambele înmatriculate în România, pe care transporta un autoturism marca Audi model Q5, înmatriculat în Marea Britanie, an de fabricație 2012.

La interval de o oră, la același punct de frontieră, s-a prezentat în vederea efectuării formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Viorel U., în vârstă de 47 de ani, având domiciliul în județul Suceava, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Mercedes și semiremorca tip platformă marca Lohr, ambele înmatriculate în România, pe care transporta un autoturism  marca Audi model A6, an de fabricație 2017 și un Nissan Navara din anul 2018, ambele înmatriculate în Marea Britanie.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru cele trei autoturisme erau emise alerte de către autoritățile din Marea Britanie, din noiembrie anul 2018, acestea figurând ca ”bunuri căutate pentru confiscare”.

De asemenea, lucrătorii noştri au observat că, la autoturismele Audi Q5, în valoare de 15.000 de euro și Nissan Navara în valoare 35.000 de euro certificatele de înmatriculare de Marea Britanie nu îndeplinesc condițiile de fond și formă ale unora autentice, iar la autoturismul Audi A6, în valoare de 50.000 de euro, certificatul de înmatriculare de Marea Britanie prezentat la control aparține unui alt autoturism de aceeași marcă și model. 

Șoferii au declarat polițiștilor de frontieră că transportau maşinile și nu ştiau că acestea se află în atenția autorităților.

Cele trei autoturisme, în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul intituției până la finalizarea cercetărilor, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, ambilor șoferi.

În data de 16.12.2018, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român T.M., în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în judeţul Vrancea, conducând un autoturism marca Vauxhall Astra, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Marea Britanie.

În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile britanice.    

Drept urmare, autoturismul în valoare de 15.000 Euro a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.