,,Stai departe de droguri, VIAȚA TREBUIE TRĂITĂ, NU DISTRUSĂ!”

0

Vineri, 14 decembrie a.c., în orașul Tășnad, s-a desfășurat primul eveniment al proiectului ,,Stai departe de droguri, VIAȚA TREBUIE TRĂITĂ, NU
DISTRUSĂ!” , inițiat de Primăria Orașului Tășnad, Liceul Tehnologic Tășnad,
Școala Gimnazială Tășnad și Poliția Orașului Tășnad, cu aportul autorităților locale – reprezentați ai Poliției Locale Tășnad și Jandarmeriei Tășnad.
Într-un cadru nonformal, în prezența autorităților locale, a cadrelor didactice, părinților și elevilor din ciclul gimnazial și primar, s-a urmărit a se aduce în prim plan problematica consumului de tutun, alcool și droguri, dar și aspecte privind pregătirea antiinfracțională a populației.
Despre riscurile consumului de substanțe interzise, cauzele care generrează
consumul, dar și despre semnele instalării dependenței le-a vorbit celor prezenți, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.
Totodată, prin intermediul materialelor și a spoturilor prezentate, s-a încercat a se găsi răspunsul la întrebarea

,,CE E DE FĂCUT ÎN CAZUL ÎN CARE SE INSTALEAZĂ DEPENDENȚA?”.
Soluțiile propuse, precum și măsurile ce se impun a se lua în asemenea situații au fost analizate succint cu participanții, atât din perspectiva cadrelor didactice, cât și din perspectiva părinților. Mesajul ce s-a dorit a fi transmis viza ideea de a cere ajutor instituțiilor și persoanelor abilitate, măsuri de intervenție existând în momentul în care se conștientizează faptul că există o problemă.
DROGURILE NU ALEG! a fost mesajul spotului prezentat, iar conștientizarea
faptului că exemplul personal are influența hotărâtoare în devenirea noastră ca adulți a fost relevată într-o manieră semnificativă.
Răspunderea penală în cazul consumului de substanțe interzise a fost abordată de către polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Compartimentul Ordine Publică Tășnad.

Într-o manieră interactivă, s-a pus accentul pe problematica săvârșirii infracțiunilor de furt din genți, buzunare, locuințe, infracțiuni comise deseori în scopul procurării de substanțe interzise.
Metodele cele mai frecvente folosite de hoți au fost prezentate de către polițiști prin intermediul unui film tematic, care însă aducea în prim plan și măsurile preventive la care oricine poate apela pentru a nu deveni victima unei astfel de infracțiuni.


HOȚII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV! a fost mesajul transmis de
reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, mesaj ce are la bază statistica referitoare la faptul că 60% dintre furturi nu sunt comise prin efracție .
Pliantele împărțite participanților la final au facilitat legătura dintre reprezentanții instituțiilor prezente și comunitatea locală. Evenimentul se dorește a face parte dintr-o acțiune comună a autorităților locale mult mai amplă, ce se va desfășura pe parcursul anului 2019, menită a atrage atenția comunității locale cu privire la problemele și riscurile existente la nivelul Orașului Tășnad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.