Competiție regională de robotică la Cluj-Napoca. Emil Boc: ”Primăria susține acest domeniu strategic de dezvoltare”

0

Clujul a găzduit, în zilele de 2-3 martie, cea mai importantă competiție de robotică pentru liceeni din România.

La această competiție s-au înscris 34 de echipe de elevi din Transilvania, din orașele Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Târgu-Mureș, Turda, Zalau și Constanța.

Evenimentul organizat de Asociația ”Nație prin Educație” este găzduit de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Finala competiției va avea loc la București, în 22-24 martie.

Evenimentul de la Cluj l-a atras și pe primarul liberal Emil Boc, care s-a declarat impresionat de atmosfera creată de elevii participanți la această fază regională a competiției.

Acesta a postat următorul mesaj pe contul său de Facebook:

M-am bucurat să fiu alături de elevii pasionați de robotică, în această duminică dimineață, la meciurile regionale de calificare într-o competiție națională inovativă – BRD First Tech Challenge România, organizat de Asociația “Nație Prin Educație”.

Atmosfera a fost extraordinară în sală, datorită pasiunii și rezultatelor acestor elevi. Felicit fiecare echipă pentru efortul pe care îl depun pentru pasiunea lor și le doresc mult succes în etapa națională!!(…)

Potrivit specialiștilor, în următorii 25 de ani, foarte multe slujbe vor dispărea datorită tehnologiei. La fel de adevărat este însă faptul că, în egală măsură, vor apărea slujbe noi care azi nu există, slujbe create prin inovare și tehnologie.


Clujul este un puternic centru de inovare și IT, cu o puternică dimensiune de cercetare, robotică, inteligență artificială și IOT. Adică și la Cluj-Napoca se creează și se vor crea slujbele viitorului!!
Primăria susține acest domeniu strategic de dezvoltare a Clujului și colaborează cu toate autoritățile și instituțiile care promovează acest domeniu.

Se spune că fabrica viitorului va avea doar doi angajați: un om și un câine. Omul va fi acolo sa hrănească câinele, iar câinele va fi acolo să împiedice omul să atingă roboții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.