Propagandistul Butka, față cu … realitatea cifrelor… Cum arată mandatul lui Kereskenyi, la aproape trei ani, de când UDMR a luat Primăria!

6

Butka Gergo – autointitulatul ”manager al lui Gabor Kereskenyi” de la Primăria Sătmarului – încearcă să creeze o realitate paralelă, care s-o ”amelioreze mai bine” pe cea adevărată.

Treaba lui Butka și Gabor Keresekenyi ce limbă maternă își declară, însă minciuna nu are etimologie (eventual etiologie…!), cel puțin nu în administrația publică.

Iar, la acest capitol, confruntând ”minciunelele propagandistice” ale celor doi cu cifrele științifice, veți constata că e ușor supărător și trebuie să facem ceva în 2020, pentru că de aia ne-a dat Dumnezeu democrație…

Butka anunță prosperitatea la Satu Mare, dar doar pe facebook și în photosop/ ”csak fotosop” … cum e și poza domniei – sale

Dl. Gergo Butka se prezintă pe propriul cont de Facebook, drept ”managerul” Primarului Kereskenyi. Mă gândesc că domnia sa a vrut să spună că e un fel de promotor al imaginii d-lui Primar, doar că i-a ”derapat” puțin engleza…

Să depășim momentul, nu asta e problema: domn’ primar poate fi păpușat de orice lipitor de afișe vrea domnia -sa din UDMR, chiar când funcționează ca administrator al unui oraș – capitală de județ; important e ca această opțiune subiectivă a d-lui Primar să nu afecteze negativ orașul.

Nu e important ce limbi îți place vorbi, ci cum funcționezi, ca administrator pe bani publici, adică pe banii rezultați din taxele și impozitele sătmărenilor. Și ce rezultate ai, din punctul de vedere al demersurilor de dezvoltare a orașului. De-aia te-au ales sătmărenii, nu pentru lingvisme…!

Revenim la Butka… iată ce susține domnia-sa pe facebook că-și propun udemeriștii, în calitate de administratori ai orașului, să facă la Primărie…iar asta îi dă o stare euforică de ”wonderful”

Ca atare, dl. Butka a pus niște ”photoshoape”pe facebook – coerente cu poza domniei-sale, de tip ”csak selfie”…

Naivi, noi le-am studiat și am constatat că Satu Mare va ajunge New York-ul din urmă până la alegerile locale din 2020…

Așa arată imaginația udemeriștilor…

Măreț, nu…?

Ah, dl. Butka a zis că mai face următorul lucru. Așa o fi…vorba domnului discriminat de Primarul Keresekenyi, nici eu nu pot citi decât în engleză, franceză și ceva germană…:). deci nu-l pot contrazice…

Coerent cu ilustrata de mai sus – perfect inutilă din punctul de vedere al unei administrații publice contemporane (în sens pragmatic), în condițiile în care, în America, până și mexicanii ilegali se descurcă să funcționeze în limba capitalismului – adică acea limbă care te ajută ”to get things done”… – dl. Butka, comunicatorul lui Gabor Kereskenyi, ne comunică ce știe domnia sa despre un oraș din Ungaria, Veszprem. Acest oraș e idealul domniei-sale ca atare, a hotărât să ”fure” de acolo, pentru noi, idei. O fi bine? O fi rău? O fi infantil?

Eu, de exemplu, l-aș fi trimis pe Butka, nu să fure, ci într-un schimb de experiență în Chicago, de exemplu, să învețe oareșce pragmatism administrativ de secol 21, de la City of Chicago și Rahm Emanuel. Însă domnia-sa e limitat la Veszprem; mă rog, dacă domnia-sa atât consideră că merită să primească sătmărenii, mulți dintre ei cu rude în Chicago… așa o fi bine: vom deveni micul Veszprem…

Altfel așa e: Chicago e ”nasol”, e oraș mare, nu ca…Veszprem…

Ne-au promis bani de la Bruxelles și ne-au dat niște scări și un ”curuț”

Aș vrea să fie pamflet ce scriu, însă e cruda realitate: udemeriștii lui Butka și Kereskenyi sunt niște demagogi.

Ne-au promis asta…

și asta…

Ne-au dat doar niște scări, ca și Coica, pe digul Someșului

Și o școală redenumită după liderul curuț Ferencz.

Mai mult, recent, au anulat licitația pentru reabilitarea Centrului.

Bizar, era la pièce de résistance al eșafodajului demagogic al farsorilor Gabor-Butka… Cât de incompetent să fii, să ratezi și ultimul cartuș!!

Care este ”performanța” lui Gabor Kereskenyi și a sfătuitorului Butka?

PressHub a prezentat, de curând, ”succesurile” udemeriștilor de la Primărie: Satu Mare e cel mai slab oraș, la nivel de accesare de fonduri europene, din Transilvania de Nord. ”Decât” 29 lei/cap de locuitor, din fonduri europene a accesat Satu Mare.

Spre deosebire, Oradea a atras 2968 lei/ locuitor, fonduri europene!!

Deci, de 100 de ori mai slabi si mai subdezvoltati, decât Oradea, care e administrata de echipa liberală a lui Bolojan!!!

Este sugestivă infografica celor de la Presshub…

Domnul Butka, domnul Gabor… în ziua de azi, dezvoltarea nu se face pe bază de limbă maternă si pe fite identitare rasuflate, ci pe bază de bani si de strategii! Satu Mare are nevoie de dezvoltare. Dezvoltarea se realizează cu bani, cu fonduri europene! Si cu administratori seriosi, inspirati, experimentati…

Maxima dvs. realizare, până acum, este că ați eternizat ”curuțul”, la modul scolastic-instituțional... E ușor ridicol, cu tot respectul… Nici in “fotosop” nu se pote cosmetiza, asa praf e!

Prefer să cred că e doar o probă a limitărilor propagandistului Butka, care n-o ști cu cifrele, ci doar cu fotoshop-ul, pentru că, dacă pe Primarul Gabor doar atât îl duce capul…

6 COMENTARII

    • De acord! Însă, dacă pesediștii au fost praf, nu înseamnă că și actualii au dreptul să fie la fel.
      Daca vom gândi așa, rămâne subdezvoltați. Ideea e: ave o problemă, cum o rezolvăm?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.