Americanii vor avea nevoie de o autorizație de călătorie, pentru a călători în spațiul Schengen, începând cu 2021

0

Este vorba de o decizie la nivel de Uniune Europeană, în condițiile în care americanii mențin vizele pentru cetățeni din cinci state-membre UE, printre care și România.

SUA refuză, din 2016, eliminarea vizelor pentru cetățenii din Bulgaria, Cipru, Croaţia, Polonia şi România, în ciuda solicitărilor ferme ale Bruxelles-ului.

Ca atare, în iunie 2018, în Parlamentul European, s-a votat pentru un răspuns politic al UE față de SUA. Acesta a venit vineri, în forma impunerii unei autorizații de călătorie, prin European Travel Information and Authorization System (ETIAS), pe care cetățenii americani vor trebui să o obțină începând cu 2021.

Acest sistem este similar ESTA, pe care SUA îl folosesc în cazul majorității cetățenilor de pe teritoriul statelor -embre, cu excepția celor 5 enumerate mai sus.

Cetățenii americani, în momentul de față, pot călători pe teritoriul UE, timp de 90 de zile, fără a avea obligația să solicite viză.

Această măsură, a necesității obținerii autorizației electronice din partea UE de către cetățenii americani, va intra în vigoare, începând cu anul 2021.

Dacă, până atunci, România va intra în spațiul Schengen, atunci americanii vor avea nevoie de o astfel de autorizație și pentru a călători în România…


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.