De 8 Martie, o caleașcă cu flori: frescă romantică, de roman cavaleresc, la Satu Mare

0

Adrian Cozma și Asociația Ecvestră ”Perla Neagră” au avut o idee originală, cu iz de romantism, pentru a sărbători ziua de 8 Martie.

În demersul lor elegant, de a sărbători femeia, aceștia au pictat o ”frescă” de roman cavaleresc romantic, reiterând simboluri familiare fiecăruia dintre noi, care am citit, în copilărie, celebrele romane cu cavaleri; din fresca lor de roman, nu au lipsit caleașca trasă de patru cai superbi și nici cavalerii. Au lipsit, însă, săbiile, acestea fiind înlocuite de superbi trandafiri galbeni.

Doamnele și domnișoarele au savurat, din plin, atmosfera de roman clasic…

Adrian Cozma a explicat inspiratul gest astfel:

Adrian Cozma

M-am gândit că o zi cum este 8 Martie, care a intrat deja în tradiția noastră nu poate fi celebrată decât tot în mod tradițional și consider că omagiul nostru, al celor de la Asociația Ecvestră ”Perla Neagră” nu putea fi exprimat într-un mod mai inspirat. ​Îmi place să cred că, pe lângă florile oferite, doamnele și domnișoarele cu care ne-am întâlnit vor păstra în amintire imaginea unei trăsuri din care coboară un cavaler ca să le ofere flori, de ziua lor, a femeii, în toate binecuvântatele ei ipostaze: mamă, soră, soție, fiică sau colegă. A fost o zi fericită, așa cum mi-aș dori să avem din ce în ce mai multe! ”.

Atmosfera creată a fost una specială, doamnele și domnișoarele, răsplătind cu multe zâmbete gestul superb al cavalerilor sătmăreni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.