Traian Băsescu, atac la Alianța USR-Plus: ”Desmălțuiții” Barna și Cioloș, doi mini-politicieni incompetenți administrativ

0

Într-o postare pe contul personal de social media, ex-Președintele Băsescu i-a criticat pe cei doi lideri ai Alianței 2020 USR-Plus, acuzându-i de incompetență administrativă.

Despre ce este vorba…

Recent – înființata alianță electorală USR-Plus a întâmpinat dificultăți, încă de la demarare – Biroul Electoral Central a respins înregistrarea acesteia în cursa electorală.

Cum a comentat Cioloș decizia BEC…

„Ceea ce BEC a cerut practic a fost ca această alianţă să fie semnată de o persoană care nici măcar nu mai e membru al partidului din alianţă, e vorba de domnul Nicuşor Dan, dar ca să vedeţi până unde merge interpretarea asta strict birocratică şi administrativă a unei legi, înţeleg că una dintre alianţele care a fost respinsă ieri de BEC are în componenţa ei un partid al cărui lider e decedat deja de câţiva ani de zile (Corneliu Vadim Tudor – n.r.) şi BEC a respins acea alianţă pentru că protocolul alianţei nu era semnat de către persoana decedată”, a declarat Dacian Cioloş colegilor de la Digi 24.

Traian Băsescu consideră că această decizie a BEC e imputabilă exclusiv celor doi lideri ai Alianței, fiind în dezacord cu liderul Plus, care pasa în altă parte vina.

Fostul Președinte vizează cu critica sa următoarea declarație a lui Dacian Cioloș:

Biroul Electoral Central, manevrat politic de catre PSD-ALDE, ne interzice sa candidam la alegerile europarlamentare. Este o insulta la adresa electoratului si un act nedemocratic total. PSD si ALDE, impreuna cu satelitii sai, distrug principiul elementar al democratiei prin incalcarea dreptului de a candida si a fi ales”.

Între timp, ICCJ a anulat decizia BEC. Cu toate acestea, unul dintre liderii Alianței, Dan Barna persistă în discursul inflamator:

Dan Barna

Au încercat să ne oprească și am învins. Este prima victorie din această campanie. Și nu este doar victoria noastră, a Alianței, este victoria tuturor celor care își doresc să trăiască într-o țară civilizată, în care legea este aceeași pentru toți. Ne întoarcem în stradă, la semnături”, a declarat Barna, conform digi24.ro .

Reamintim că Dacian Cioloș a întâmpinat probleme similare și în momentul tentativei de a-și înființa partidul, până la urmă preluând un partid gata înființat de fiul unui fost maior de Securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.