Un nou caraghioslâc de-al Ministrului Leș – vrând să se promoveze drept ”cunoscător de D-zeu”, a derapat în propagandă dughinistă

0

Atunci când ajungi demnitar de rang înalt al Statului Român, se presupune că înțelegi că trebuie să ai o anumită conduită, în așa fel, încât să nu pui în pericol traiectoria clar-definită, euro-atlantică, a României. De aceea, există și furcile caudine ale ORNISS-ului. Este neclar, dacă ministrul Leș gândește la fel.

Supărarea când mă prinde…varianta Ministerul Apărării

De curând, dl. Ministru Leș a fost surprins că ”stătea pe net” pe smartphone, în timp ce soldații români reveniți din Afghanistan îi dădeau onorul. Am detaliat, aici, chestiunea…

Ministrul Apărării, în timp ce i se dădea onorul

Sâmbătă, un site de știri a promovat un clip de pe youtube, ce redă un discurs cu conținut profund propagandistic, de tip dughinist, de-al Ministrului Apărării. Discursul a fost ocazionat de dezamăgirea pe care i-a provocat-o d-lui Leș faptul că referendumul de redefinire a familiei eșuase.

Supărat de eșuarea referendumului, dl. Leș s-a dus să țină un discurs într-o biserică, înființată de un cântăreț, numit Tony Berbece.

În discursul din Biserică, Leș a avut un cert derapaj dughinist

Ministrul și-a șocat audiența afirmând că România a căzut pradă unor ”legături demonice”, pentru că românii nu au votat la referendum pentru schimbarea Constituției.

Trebuie să ne rugăm pentru ca D-zeu să dezlege legăturile demonice pe care România le are, legături nu cu D-zeu”, propăvăduiește Leș, în discurs.

În esență, discursul este unul de influență dughinistă (Dughin, ideologul lui Puțin, susține că Occidentul este demonic, anti-creștin și își propune să ne strice esența noastră bună de români…; pentru alte detalii despre Dughin, accesați acest link.)

Dscursul lui Leș seamănă foarte tare și cu cel al lui Dan Puric (cei interesați, pot lecturaaici o analiză, marca SATMAREANUL.RO !!) , coerent cu cel de tip dughinist, rusofil; adică România e creștină, iar Occidentul ne-ar ”aduce transsexualii săi”, astfel ”îndepărtându-ne de D-zeu”…

Singura diferență este că Puric e un palavragiu public, iar Leș e ministru într-o regiune de maxim interes pentru NATO – flancul său estic.

Cum cadrează viziunea lui Leș cu Strategia Națională de Apărare a Țării…?

Nu avem calitatea a comenta mai mult, însă putem cita din Strategia Națională de Apărare a Țării, pe care Leș probabil o cunoaște foarte bine:

Un actor important în spaţiul european şi euroatlantic este Federaţia Rusă. Acţiunile acesteia în regiunea Mării Negre, încălcarea normelor de drept internaţional, punerea în discuţie a ordinii internationale, conservarea conflictelor îngheţate şi anexarea Crimeii au readus în atenţia NATO atât îndeplinirea misiunii ei fundamentale, apărarea colectivă, cât şi validitatea aranjamentelor de securitate încheiate cu Rusia la sfârșitul secolului XX”.

Lucrurile au evoluat, între timp: Rusia e acuzată că susține populiștii și extremiștii, care-și propun dezmembrarea UE. Totul se face prin propagandă. Crâmpeie din această propagandă dughinistă răzbat și în discursul religios al lui Gabriel Leș.

Dincolo de dughinism, reiese și o anumită intoleranță religioasă din manifestarea publică a d-lui Leș

Să revenim la discursul lui Leș din Biserică…Pe fondul supărării, pe motiv de referendum, Leș mai are un derapaj, care îl face culpabil de intoleranță religioasă.

Propăvăduind legătură cu D-zeu, ca ”legătură reală”, deși pios, Ministrul probează o atitudine vecină intoleranței față de ”cei care se dau teologi, cunoscători de D-zeu”. În acest context rememorează sentimentele destul de intolerante avute față de un coleg de platou, la o emisiune TV..

Leș mărturisește că s-a ”enervat” pe colegul de platou și i-a adresat următoarele cuvinte:

”Te rog să nu mai vorbești de D-zeu, dacă nu-l cunoști!”

De asemenea, dă de înțeles pe înregistrarea video că nu e de acord cu pilda conform căreia ”D-zeu îi iubește pe toți oamenii”, ba chiar reia ideea că suntem ”departe de D-zeu”…pentru că nu constată ”o legătură reală cu D-zeu” a Românilor.

Concluzia este una superbă – dl. Ministru pretinde că înțelege ce înseamnă ”a trăi cu D-zeu”, nu D-zeul prezentat în cărți și tratate”. Și, totuși, i-aș putea da scris că tratatele și cărțile nu sunt rele și nu contrazic religia, iar această concluzie e veche de câteva secole…

Toate bune și frumoase: superb demersul creștin al ministrului; era, poate, cazul să nu-l manifeste public, dată fiind calitatea-i de ministru. Sau poate să fie mai precaut la tușe.

Clipul video cu discursul din Biserică e disponibil aici, pentru cei care vor să-l vizioneze…

Unde vedem noi că ar fi problema/ele cu ”producerile” publice ale d-lui Leș…

1. Dl. Leș a trecut prin filtrul ORNISS și e îndeajuns de experimentat, din punctul de vedere al politicilor de securitate, încât să știe ce înseamnă când un Ministru al Apărării din spațiul NATO promovează public propagandă anti-Occidentală, dughinistă, rusofilă, quoique mascată în discurs religios. Chiar dacă derapajul are loc fără voia sa, problema e reală și are două opțiuni: dacă nu și-a dat seama, nu e bine, dacă și-a dat seama și a făcut intenționat, e foarte rău!

2. Dl. Leș, deși nu e militar, activează într-un domeniu în care trebuie să interacționeze cu parteneri strategici/militari de-ai României, care e posibil să vorbească de D-zeu, chiar ”fără a-l cunoaște”. Dl. Leș a susținut public că este extrem de intolerant cu cei care vorbesc de Divinitate, fără a o ”cunoaște”, în maniera în care concepe dl. Leș că D-zeu trebuie cunoscut. Din nou, un astfel de scenariu este foarte îngrijorător.

3. Toate întrebările retorice de mai sus sunt inutile, dacă dl. Ministru își compartimentalizează foarte bine opțiunea privată, de confesiune religioasă (LA CARE ESTE PERFECT ÎNDREPTĂȚIT), separând-o de cea publică, de ministru al Apărării al unui stat din Alianța Nord-Atlantică. E dificil de spus, dacă această compartimentalizare a fost eficientă, atunci când s-a manifestat public, la supărare, în Biserica Profides.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.