Viitorul Președinte al Comisiei Europene vine în România

1

PNL a anunțat, miercuri, că Manfred Weber, candidatul Popularilor Europeni pentru poziția de Președinte al Comisiei Europene, va participa la o reuniune a PPE, ce va fi găzduită de liberali, în 16 martie, la București.

Conform sondajelor, PPE va avea majoritatea în viitorul Parlament European. Ca atare, conform sistemului Spitzenkandidat-ului, PPE, cea mai puternică familie politică din cadrul Uniunii Europene, va putea să impună viitorul Președinte al Comisiei Europene, adică pe Weber.

Weber este liderul de grup al PPE în parlamentul European și se bucură de susținerea Angelei Merkel.

Viziunea pentru o Europă unită a lui Weber este una conservatoare (propunând politici eficiente în domeniul imigrației în spațiul UE), inovativă digital, preocupată de esența identității europene (motiv pentru care se opune accederii Turciei în EU), de valorile democratice, de susținerea tinerilor, dar și de crearea unei Uniuni mai articulată.

Pentru cei interesați de alte detalii, puteți accesa website-ul lui Manfred Weber, aici .

În mod cert, o să fie o reuniune interesantă, ca atare vom reveni cu detalii: î se va discuta de viitorul Uniunii, după schimbările pe care le vor aduce alegerile pentru Parlamentul European din luna mai a acestui an.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.