Până și Prefectul și-a pierdut răbdarea cu directorul ”2 lei” de la Electrolux: Conducerea companiei refuză dialogul și nu dă dovadă de rațiune

0

Pe zi ce trece, pare că se confirmă speculația că șefii de la Electrolux consideră că muncitorii lor vor fi forțați de foame să renunțe la grevă.

Altfel nu se poate explica de ce a mai trecut o săptămână, fără ca acest conflict de muncă să se fi aplanat. Mai mult, conducerea companiei e acuzată, inclusiv de Prefect, că se comportă irațional, refuzând dialogul.

Satmareanul.ro a contactat șefii din Suedia ai Electrolux; acum 8 zile, directorul de comunicare al Electrolux Suedia, Daniel Frykholm, ne-a asigurat că ”vom avea un acord cât de curând”.

Daniel Frykholm, directorul de Comunicare al Electrolux Suedia

Susținând că Electrolux este ”un angajator atractiv” pentru sătmărenii care lucrează pentru companie, Frykholm a refuzat să răspundă întrebării noastre, dacă e adevărată speculația că șefii din Satu Mare refuză negocierile, deoarece îi consideră prea săraci pe muncitori, pentru a-și permite luxul unei greve întinsă pe o durată prea lungă de timp.

Vom reveni cu această întrebare, într-un nou demers de a-i contacta pe suedezi…

În miez de noapte, chiar și prefectul Darius Filip s-a declarat bulversat de dezinteresul pe care șefii din Satu Mare ai Electrolux îi arată, în legătură cu găsirea unei soluții:

Darius Filip, Prefect Satu Mare

Din păcate astăzi am fost anunțat ca invitația mea de a realiza o a doua întâlnire între cele două părți la sediul Instituției Prefectului este declinată de către conducerea companiei. Îmi scapă motivația acestui refuz. Nu cred că există o altă cale de a rezolva acest conflict decât dialogul. Oamenii au tot dreptul să lupte pentru a avea un trai decent, la fel cum companiile au dreptul sa încerce sa își mențină un anumit nivel al cheltuielilor. Când însă aceste două idei intră într-un conflict atât de dur cum este cel de la Electrolux Satu Mare cred că doar foarte mult dialog și o doză sănătoasă de rațiune pot să ducă la găsirea unei soluții”, a afirmat prefectul Darius Filip pe contul personal de social media.

În subtextul celor postate de Filip, se poate citi că inclusiv Prefectul începe să creadă în adevărul speculației enunțate mai sus: posibil că cinismul de a crede că suntem prea săraci, pentru a ne permite o grevă prea lungă, să fie motivul pentru care Electrolux nu se obosește să negocieze.

Satmareanul.ro va contacta, din nou, conducerea din Suedia, pentru a verifica dacă suedezii susțin decizia irațională a directorului ”2 lei” de a refuza dialogul.

Vom reveni cu amănunte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.