PNL fuzionează cu PACT-ul condus de un om ”bolnav de România”

0

Luni, PNL a anunțat că va fuziona cu Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), fondat de Sebastian Burduja.

Scopul declarat este crearea unei alternative solide, de Dreapta, la guvernarea falimentară a PSD.

Liderul PACT, Sebastian Burduja, a fost o prezență frecventă în emisiunea lui Rareș Bogdan, astfel încât acest demers al celor două formațiuni poate fi citit și în cheia celor promovate programatic de fostul moderator de la Realitatea TV: necesitatea unificării Dreptei în lupta cu polul toxic PSD-ALDE.

Ludovic Orban: Tinerii implicați și bine pregătiți de la PACT au șansa de a contribui, din interiorul PNL, la îndreptarea României

Una dintre rezultantele BEX-ului PNL de luni a fost demararea procedurilor de integrare a partidului condus de Sebastian Burduja în PNL.

“O echipa formata din secretarul general al partidului, Robert Sighiartau, domnul presedinte al PNL Bihor, Ilie Bolojan, si subsemnatul am fost mandatati de Biroul Executiv sa demaram negocierile de integrare in PNL a Partidului Actiunea Civica a Tinerilor condus de domnul presedinte Sebastian Burduja. Am purtat discutiile cu viitorii nostri parteneri si astazi am prezentat in BEx rezultatele negocierilor purtate si am luat decizia sa demaram procedurile de integrare a Partidului Actiunea Civica a Tinerilor, condus de presedintele Sebastian Burduja, in PNL. Protocolul de fuziune va fi definitivat in zilele urmatoare, urmand sa fie supus aprobarii forurilor statutare ale celor doua partide, astfel incat sa finalizam aceasta procedura prin care tinerii extrem de bine pregatiti, care au dat semnale extrem de serioase ca vor sa se implice in actul de decizie politica la nivel national, sa contribuie cu toata competenta si energia pe care o au la indreptarea Romaniei intr-o directie buna, sa devina membri ai PNL si sa fie reprezentati la nivelul tuturor structurilor de conducere ale PNL”, a declarat Orban, conform Agerpres.

În urma negocierilor, Sebastian Burduja va obține un post de vicepreședinte la nivelul PNL.

Sebastian Burduja

Sebastian Burduja: Nu mai e loc de orgolii, nu mai e loc de dezbinare!

Burduja, a rezumat în câteva cuvinte plusul pe care-l aduce, împreună cu colegii săi, în PNL:


„Suntem două forţe politice complementare cu valori comune. PACT pentru România înseamnă, pe de-o parte, o echipă de experţi pregătiţi la cel mai înalt nivel şi la universităţi de prestigiu şi la companii şi la instituţii internaţionale, înseamnă o reţea în diaspora de mii sau zeci de mii de români, cea mai întinsă organizaţie în diaspora este Liga studenţilor români din străinătate pe care am fondat-o acum zece ani şi aducem acest plus al campaniilor purtate în România profundă, în zone complicate, împotriva PSD din 2016”,
a declarat Sebastian Burduja.

Președintele PACT a explicat public faptul că decizia de a fuziona cu PNL este una în interesul românilor, care au nevoie, în actualul context, de o ”aletrnativă puternică, de dreapta” la guvernarea coruptă și incompetentă a PSD:

”Din punctul nostru de vedere România este într-o criză atât de gravă astăzi, avem un român la trei minute care pleacă din țară, avem un oraș de dimensiunea Piteștiului care dispare  pur și simplu prin plecările românilor în străinătate în fiecare an, nu mai e loc nici de orgolii, numai e loc nici de dezbinare, trebuie prezentată o alternativă unică, puternică de dreapta la actuala guvernare PSD, caracterizată de incompetență și corupție”, le-a transmis Burduja colegilor de la PSNews.

Cine este Sebastian Burduja

Președintele PACT este absolvent de Harvard, cu experiență profesională la Banca Mondială.

Ca expert al Băncii, am condus proiecte de dezvoltare în Europa de Est și în România. Am fost în misiuni de lucru în peste 300 de localități din țară și am reușit să mișcăm din loc miliarde de euro în investiții finanțate din fonduri europene și de la buget, mai ales în zona de infrastructură. Am rămas mereu cu gândul acasă, chiar și departe de țară”, susține acesta pe pagina personală de internet.

De altfel, pe această pagină, încercând să se auto-definească, Burduja spune despre sine că este un idealist pragmatic, bolnav de România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.