I-am întrebat pe cei de la Electrolux dacă strategia lor e ”înfometarea”. Ce ne-au răspuns…

0

După cum anunțam, de curând, am contactat, din nou conducerea din Suedia a Electroluxului.

Directorul de Comunicare a direcționat întrebările noastre către colegii săi din România.

Ca atare, am primit un e-mail, în care reprezentanta unei firme de PR din București ne anunța că domnia-sa ”gestionează comunicarea” pentru Electrolux și că ne transmite, in attachment, răspunsurile la întrebările adresate celor de la Electrolux Suedia.

Mai jos, întrebările adresat de noi, care au primit răspuns din partea firmei de PR, răspunsurile fiind asumate de directorul de marketing al Electrolux.

Am analizat toate acestea într-un text de opinie, pe care vă invit să-l lecturați, după ce citiți răspunsurile Electrolux, mai jos…

Întreruperea activității continuă, afectând mii de familii din Satu Mare, care nu vor primi salariul luna viitoare. Cum comentați această situație?

La Electrolux suntem responsabili în fiecare zi pentru bunăstarea și satisfacția angajaților noștri, precum și pentru dezvoltarea durabilă a fabricii, negocierea cu sindicatele și alinierea la cerințele acestora, fiind o prioritate pentru companie, de la început. Credem cu tărie că o comunicare deschisă și un dialog constructiv sunt calea către un acord final.

De asemenea, directorii dvs. au respins cererea prefectului județului Satu Mare, Darius Filip, care s-a oferit voluntar să medieze între Electrolux și muncitori, pentru a pune capăt opririi lucrului. Vă rog să comentați dacă vă susțineți decizia de a refuza orice mediere, în raport cu negocierile?

Știm cât de importantă este o comunicare constantă cu toate părțile implicate, de aceea am organizat până în prezent peste 18 sesiuni de negociere și vom continua cu siguranță să răspundem pozitiv la orice tip de dialog, de fiecare dată când liderii sindicatelor vor fi deschiși discuțiilor constructive.

Vă rugăm să spuneți cititorilor noștri dacă credeți că va exista un acord în viitorul apropiat …? Cât timp credeți că Electrolux este pregătit să accepte greva …?

Scopul nostru este de a rezolva situația actuală și de a ajunge la un acord comun cu liderii sindicatelor. Ei vor găsi mereu la Electrolux, deschidere și înțelegere, drept dovadă stă și faptul că am aliniat oferta noastră financiară la solicitările lor inițiale. Ușile companiei noastre vor fi întotdeauna deschise pentru dialog.

Există speculații asupra faptului că directorii dvs. vor înceta negocierile, considerând, cinic, că lucrătorii sunt prea săraci pentru a continua greva până la sfârșit. Cum comentați aceste speculații?

Suntem una dintre cele mai atractive companii de pe piața muncii din Satu Mare. Ne respectăm angajații din România, toate eforturile noastre fiind concentrate pe crearea unui mediu de lucru sigur și stabil pentru ei, pentru că înțelegem cât de importantă este dezvoltarea lor profesională și personală. Vom continua să fim deschiși la un proces real de negociere și dialog, pentru a rezolva această situație și a ajunge la un acord final.

Acestea au fost răspunsurile remise nouă, în numele Electrolux, de către firma de PR, ce se ocupă de comunicarea publică pentru fabrica sătmăreană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.