Liderii de sindicat din Electrolux au derapat în atacuri anti-UE și ovații la adresa unei publicații-vedetă prin dosarele DNA. Electrolux Group le replică, ”profi”, cu expertiză de agenție de PR

2

Deunăzi, pornind de la ultima dezvăluire a Satmareanul.RO, exprimam îngrijorare, în ceea ce privește șansa greviștilor de la Electrolux de a fi victorioși în demersul lor sindicalist. Modul în care reacționează liderii greviștilor ne fac să credem că am avut dreptate să fim sceptici.

”Confruntarea” se dă la un nou nivel, într-un alt plan, lucru pe care liderii de sindicat nu par a-l pricepe; ba chiar par incapabili a se adapta la acest nou tip de confruntare.

Faur și ai lui cheamă la mobilizare generală, atacând UE și ovaționând un instrument de șantaj de presă

Liderii de sindicat din Electrolux au derapat în atacuri anti-UE și ovații la adresa unei publicații-vedetă prin dosarele DNA. Electrolux Group le replică, ”profi”, cu expertiză de agenție de PR 1

Dacă greva va eșua, vina va aparține, EXCLUSIV, liderilor de sindicat: păcat de angajații – greviști de la Electrolux, care merită să-și vadă revendicările acceptate, însă liderii lor, nu numai că și-au pierdut busola, însă nu au argumente.

Joi, la ora 9, se încearcă mobilizarea oamenilor pentru un marș, care să arate forța sindicalistă de la Electrolux.

Discursurile ”mobilizatoare” ale liderilor de sindicat, care sunt esențiale într-o altfel de fază a unui conflict de muncă, sunt ridicole…

Faur cheamă oamenii la protest, invocând slogane putiniste, anti- UE.

Trebuie să dăm un semnal. Am intrat în Uniunea Europeană de 12 ani, ca să avem un nivel de trai cum au ei. Ce am ajuns? Săracii Europei? Să îşi bată joc de noi? Pentru asta am intrat în Uniune?”, a declarat Sorin Faur colegilor de la Portal SM.

Deci de asta se face grevă la Electrolux – ca să atace unii, în mod public-netot, Uniunea Europeană…?? Aceeași Uniune, care ne garantează sistemul democratic în România, adică drepturi și libertăți, printre care dreptul de a avea un miting liber MÂINE, LA ORA 9!

O fi fost o eroare de comunicare de-a lui Faur…

Ce-a mai afirmat Faur, de data asta, pe propriul cont de Facebook:

Liderii de sindicat din Electrolux au derapat în atacuri anti-UE și ovații la adresa unei publicații-vedetă prin dosarele DNA. Electrolux Group le replică, ”profi”, cu expertiză de agenție de PR 2
Preluat de pe contul de Facebook al d-lui Faur

Fără să avem vreo problemă cu respectiva publicație, însă apare într-un comunicat, în legătură cu un dosar DNA, pe chestiuni de șantaj.

Nu e problemă – memoria românului e scurtă, însă, dacă agenția de PR a Electrolux e să vrea să omoare din fașă argumentația ce susține greva, trebuie doar atât să comunice public: ”politicieni PSD din Satu Mare, cu probleme penale, care controlează o presă… suspectată de șantaj de către DNA, actioneaza pentru a destabiliza un segment important al economiei locale sătmărene, prin discursuri anti-UE, de sorginte dughinist-putinistă, mascate în demers sindicalist”.

Iar demersul e complet decredibilizat.

Problema de credibilitate există, ca atare unii lideri de sindicat urlă ”trădare”. După ce au deturnat mesajul spre atacuri la adresa UE

Așa gândește și se exprimă un grevist onest.

Liderii de sindicat din Electrolux au derapat în atacuri anti-UE și ovații la adresa unei publicații-vedetă prin dosarele DNA. Electrolux Group le replică, ”profi”, cu expertiză de agenție de PR 3
Postare angajat Electrolux Satu Mare

Nimic dughinist, nimic despre organe de presă, mai mult sau mai puțin controlate de familia Govor…

Cum s-o explica discrepanța de mesaj dintre grevistul onest și Faur…?!

Dar prestatia din captura de mai sus, a unui domn de la Cartel Alfa, aliat liderilor sindicali…?!

Acest domn Apostol jignește a priori niște oameni, care au dreptul la opțiune: își urmează liderii de sindicat, sau nu.

Și dacă-i urmează, înseamnă că sunt de acord cu demersul lor anti-UE…? Dacă nu-i urmează, pentru că nu vor să susțină un demers putinist anti-UE, înseamnă că-s lași…? Serios…?!?!

Interesantă dilema, în care au împins Faur și ai lui demersul sindicalist…

Să fie întâmplare, sau doar prostie…?

Când ai de a face cu o corporație, care tocmai și-a externalizat comunicarea publică, în chestiunea grevei, către o firmă foarte bună de PR din București tu, lider de sindicat, deturnezi/diluezi totul intr-un demers anti- UE???… nici nu mai contează, pentru că într-o astfel de dispută nu mai e vorba de sentimente. Iar astfel de erori costa foarte mult…

Eventualul eșec este direct imputabil liderilor de sindicat.

Din nou, păcat de greviștii onești, care au argumente serioase, însă nepreluate de liderii lor de sindicat, care-s preocupați să atace UE și să susțină instrumente de șantaj de-ale baronilor locali sătmăreni…

Replica Electrolux, preluată, integral, de presa locală din Satu Mare, ”respiră” PR: este exact ce trebuie în situația dată, spre deosebire de cea a liderilor de sindicat

O redăm și noi, integral, mai jos…

Raportul dintre cele două forțe, la nivel de comunicare publică, este complet disproporționat, din păcate pentru greviștii onești.

Comunicatul Electrolux Grup…

”Încă de la început, am luat în considerare solicitările inițiale venite din partea liderilor sindicatului: majorarea salariului de bază cu un procent mai mare decât rata inflației din România, un bonus de prezență, precum și asigurare medicală privată. Toate aceste cerințe au fost îndeplinite în propunerea noastră către liderii de sindicat. Majorarea propusă a salariului de bază este mai mare decât rata inflației din România, din primul trimestru al anului curent. Alături de bonusul de prezență și asigurarea medicală privată, majorarea totală a salariului brut de bază pentru angajații din producție este de 11%. Răspunsul primit din partea reprezentanților sindicatului la această propunere a fost unul negativ, fiindu-ne comunicată în schimb, o nouă solicitare, total diferită față de cea înaintată inițial, ce constă într-o creștere de peste 20% a salariului de bază brut al unui angajat din producție.

Aplicăm aceleași principii în România ca în orice altă țară în care compania Electrolux este prezentă. Monitorizăm îndeaproape nivelul salariilor de pe piața locală și putem confirma că suntem una dintre companiile de top din Satu Mare, în ceea ce privește pachetul salarial oferit angajaților.

Prin propunerea noastră, salariul mediu al unul angajat din producție al fabricii Electrolux Satu Mare ar fi cu 70% mai mare decât salariul minim pe economie. De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, precum:  tichete de masă în valoare de 315 RON lunar, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20%, tichete de vacanță. În plus, pentru că suntem mereu preocupați de sănătatea angajaților noștri și de calitatea vieții acestora, oferim asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare și concediu de odihnă de până la 28 de zile pe an, ca parte a pachetului de beneficii. Investițiile în angajați sunt o prioritate pentru noi, de aceea, completările aduse pachetului salarial și de beneficii sunt în opinia noastră, substanțiale.

Până în prezent, am organizat peste 18 ședințe de negociere. Vom continua să fim deschiși negocierilor si dialogului constructiv cu liderii sindicatului pentru a soluționa această situație și pentru a ajunge la un acord final.

Pe această cale, dorim să mulțumim personalului care lucrează în această perioadă dificilă, pentru angajamentul și înțelegerea lor”.

Păcat de greviștii onești: sunt prost reprezentați sindical! Proasta reprezentare decredibilizează un demers necesar.

La rându-ne, îndemnăm angajații onești să meargă joi, la ora 9, la protest: doleanțele lor trebuie auzite public!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.