România a pierdut în Suedia. Contra, antrenor de repriza a doua, sau doar incapabil să aleagă cea mai bună echipă de start?

1

România a avut un început nefast de campanie de calificare la Euro 2020: a pierdut cu primul adversar, Suedia, în deplasare, scor 2-1. Golul nostru a fost marcat de ”rezerva” Keseru.

Părerile specialiștilor au fost destul de critice, după această înfrângere.

Istoricul meciului ne arată ceva ce devine o constantă a Selecționerului: echipa de titulari joacă prost în prima repriză și e resuscitată, la pauză, după ce Contra operează schimbări. Inclusiv antrenorul observă acest lucru.

Rămâne de văzut dacă doar cu un joc bun după pauză putem câștiga partide, în această nouă campanie de calificare.

Gabi Balint: Contra încă nu are experiență pentru echipa națională

Fost component al generației de aur, Balint a acuzat lipsa de curaj a actualei Naționale, în confruntarea cu Suedia, dar și lipsa de valoare a unora dintre cei trimiși de Contra în teren.

Lipsa de curaj arătată de echipă, Balint o pune pe seama lipsei de experiență a antrenorului Contra…

România a pierdut în Suedia. Contra, antrenor de repriza a doua, sau doar incapabil să aleagă cea mai bună echipă de start? 1
Gabi Balint

Acesta a concluzionat cu necesitatea unei reconstrucții.

Meciul a fost abordat prost din punct de vedere tactic. În prima repriză, Băluță și Răzvan Marin m-au dezamăgit. Îmi pare rău că nu am avut curaj. Cred că Mitriță nu trebuia folosit din primul minut. Trebuia jucat cu un fotbalist mai puternic sau cum s-a jucat în repriza a doua, cu Claudiu Keșeru și Pușcaș în atac. Am jucat ușor, am încercat să nu dăm spații și să vedem unde ne duce jocul. E adevărat că a fost echipă cu multe absențe, dar valoarea o știm cu toții. De multe ori așteptăm prea mult față de ce putem da. Trebuia mai mult curaj. Contra trebuia să intre în băieți mai mult, de la început. Nu vreau să-l critic mai mult. E și el tânăr, încă nu are experiență pentru echipa națională. E păcat. Trebuia să avem mai mult curaj. Ce aveam de pierdut? Era foarte important să avem un rezultat bun în primul meci. Trebuia să joci cu curaj, să insiști. Și trebuie să găsim fundași centrali. Nu știu unde trebuie să îi căutăm, dar trebuie găsiți. Îmi pare rău să o spun. Avem fundași centrali lenți, care de multe ori nu-și găsesc pozițiile. Rămân cu un gust amar și prea multe speranțe de calificare nu am. Cred că normal ar fi mică reconstrucție. Avem un nucleu bun la naționala sub 21 de ani. Să vedem ce facem la Europeanul de tineret. Avem o generație bună și trebuie să dăm credit acelor jucători. Problema e că nu avem curaj”, a declarat Gabi Balint la TV Digi Sport”.

Contra: ”A doua repriză a fost diferită

România a pierdut în Suedia. Contra, antrenor de repriza a doua, sau doar incapabil să aleagă cea mai bună echipă de start? 2
Selecționerul Cosmin Contra

Au fost două reprize diferite. În prima am fost timizi, am făcut două goluri cadou. Am primit golul când ne așezam bine în teren. Am făcut greșeli copilărești. 

A doua repriză a fost total diferită. Am avut altă atitudine, am dat gol. Am mai avut ocazii. Trebuie să luăm lucrurile bune, să luăm repriza a doua. Să ne dăm seama că la nivelul ăsta greșelile copilărești ne costă.

Dacă aș avea o baghetă magică și aș ști de ce jucătorii nu au avut aceeași atitudine în prima repriză, v-aș spune. La pauză am intrat puțin în ei și le-am zis că nu asta e atitudinea și fața României. M-a ajutat după pauză și intrarea lui Ivan. Băieții și-au dorit să egaleze. I-am felicitat pentru a doua repriză și i-am certat pentru prima repriză”, a declarat Contra la ProTV.

Aceasta a fost prima garnitură aliniată de Contra, care a primit două goluri până la pauză:

Tătărușanu – Cr. Manea, Săpunaru, Dr. Grigore, Bancu – T.Băluță, R. Marin – Chipciu, N. Stanciu, Mitriță – Pușcaș

După pauză au mai intrat Ianis Hagi, Andrei Ivan și Claudiu Keseru.

Acestea sunt notele acordate de Gazeta Sporturilor jucătorilor României…

Cea mai mică a fost cea a ex-craioveanului Mitriță, recent transferat la echipa din New York.

România a pierdut în Suedia. Contra, antrenor de repriza a doua, sau doar incapabil să aleagă cea mai bună echipă de start? 3

În a doua repriză, după operarea schimbărilor, echipa României a jucat mult mai bine, ba chiar a lăsat impresia că poate egala situația pe tabela de marcaj.

Nu este prima dată când Contra face schimbări inspirate, schimbând, de multe ori, soarta partidei. Nu și de data aceasta însă.

Întrebarea legitimă este dacă e antrenor doar de repriza a doua, sau greșește echipa de start…?

Se cere mai mult curaj cu Insulele Feroe!

Meciul se va juca, la Cluj, marți de la ora 21,45.

Echipa de start se pare că va fi una mai ofensivă, cu un sistem de joc 4-4-2, o formulă mai curajoasă, pe placul specialiștilor, dar și al susținătorilor Naționalei. Ca atare, echipa de start ar putea fi una care aliniază următorii jucători:

Tătărușanu – R. Benzar, Săpunaru, Moți, Bancu –  Chipciu, R. Marin, N. Stanciu, I. Hagi,  – Pușcaș, Keșeru

Clasamentul grupei, după prima etapă

România a pierdut în Suedia. Contra, antrenor de repriza a doua, sau doar incapabil să aleagă cea mai bună echipă de start? 4

Următoarele etape (a 3-a și a 4-a) vor avea loc la începutul lunii iunie, în 7 și 10 iunie, când România va juca ambele meciuri în deplasare – cu Norvegia și Malta.

Sursa: gsp.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.