Clujul a aderat la Alianța pentru Coeziune. Boc: ”Nimeni să nu mai fie nevoit să emigreze în Uniunea Europeană doar pentru un loc de muncă!”

0

Primarul Emil Boc a anunțat că orașul Cluj este parte din Alianța pentru coeziune, începând cu 26 martie 2019.

Într-o postare pe contul său de Facebook, a enunțat avantajele ce rezultă din aderarea orașului pe care-l administrează la această Alianță pentru Coeziune.

” Am semnat marți, 26 martie 2019, în calitate de Primar al Municipiului Cluj-Napoca, adeziunea la Alianța pentru Coeziune | Cohesion Alliance, alături de orașe din întreaga Uniune Europeană.

Subliniez din nou: Politica de coeziune este importantă pentru ca să ne menținem talentele acasă, iar românii care au plecat să se întoarcă în România. Nimeni să nu mai fie nevoit să emigreze în Uniunea Europeană doar pentru un loc de muncă! De asemenea, am aderat la această Alianță pentru Coeziune pentru că am convingerea că trebuie să ne concentrăm mai mult pe proiecte, să valorificăm cât mai mult eforturile de simplificare a procedurilor de atragere a fondurilor.

Momentul semnării a avut loc în cadrul lucrărilor din ultima zi a întâlnirii celei mai importante comisii europene a CoR: Întâlnirea COTER – Comisia pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR).

La Alianța pentru Coeziune au aderat până în prezent 109 orașe și județe, 118 regiuni, 46 asociații naționale ale orașelor și regiunilor, 35 de asociații europene și 8740 de semnatari individuali. Politica de coeziune asigură viitorul tinerilor în Uniunea Europeană. Politica de coeziune poate apropia standardele de viață din Uniunea Europeană, prin dezvoltare și prosperitate. Politica de coeziune este o politică profundă de care depinde viitorul Europei”, a scris Boc pe contul său de Facebook.

Boc a precizat că ”Alianța pentru coeziune este o coaliție a părților care consideră că politica de coeziune a UE trebuie să rămână, în continuare, unul din pilonii viitorului Uniunii Europene. Alianța a fost creată prin cooperarea între principalele asociații europene de orașe și regiuni și Comitetul European al Regiunilor. Prin această Alianță se solicită ca bugetul UE de după 2020 să consolideze politica de coeziune, să o facă mai eficientă, mai vizibilă și mai accesibilă pentru toate regiunile Uniunii Europene.”

Reamintim că orașul Cluj este unul dintre performerii accesării de fonduri europene, având o bună strategie, a propos de politica de coeziune.

”În privința Clujului, în actualul exercițiu financiar există proiecte care au fost semnate, în fază de implementare sau în faza de evaluare în valoare de 420 de milioane de euro, unde sunt incluse și cele 150 de milioane de euro pentru centura metropolitană a orașului. Pentru cetățenii Clujului, fonduri europene înseamnă creșterea calității vieții. De aceea, pe lângă componenta de inovare, ne-am concentrat pe componenta de calitate a vieții pentru a oferi cele mai bune servicii cetățenilor noștri. Din această perspectivă, ne-am concentrat pe dimensiunea nepoluantă, pe dimensiunea verde și pe mobilitatea alternativă la transportul cu autoturismul personal astfel încât să oferim o calitate mai bună a vieții cetățenilor noștri prin mai multe spații pietonale, prin mai multe piste de biciclete, prin transport ecologic. O treime din transportul public din oraș este în acest moment electric și acest proces va continua într-un ritm foarte accelerat”, susține Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.