Electrolux amenință cu o relocare a fabricii, negociind de pe o poziție de forță

0

După cum am anticipat, s-a ajuns în faza în care Electrolux scoate ”cartea” relocării.

Lucrul este confirmat, inclusiv de liderul sindical Sorin Faur:

”Din ce ne-a spus d-ul Bloemer, la discutiile cu d-ul ministru a fost si d-ul Sandor Gonzi ,seful d-ului Bloemer care i-ar fi spus d-ului ministru ca exista posibilitatea relocarii productiei din Romania in Polonia si Italia. D-ul Sandor Gonzi nu a discutat cu reprezentantii grevistilor.
Totusi ne gandim ca daca la cererea grevistilor salariile muncitorilor ajung la 450 Euro ,cum poate fi rentabil sa le muti in Polonia unde salariul este mult mai mare sau in Italia unde este de cel putin 3 ori mai mare.
Iar relocarea nu se face peste noapte,costurile de relocare se ridica la foarte multe zeci de milioane de euro ,pierderile pt companie sunt imense.
Si totul pentru 2 roni pe ora?”
, afirmă Faur, pe contul personal de Facebook.

Nu reluăm argumentele, pentru care am susținut că Sindicatul condus de Faur nu a reușit să se adapteze la noul tip de confruntare, însă demersul sindicalist nu a fost bine-gândit de lideri. Ne repetăm: e păcat pentru oamenii cinstiți, din Electrolux, care susțin niște revendicări îndreptățite.

Din păcate, liderii de sindicat au fost neîndemânatici în demersul revendicativ. Mai mult, prin bezelele trimise grupării Govor, Sorin Faur a decredibilizat fundamental însăși esența demersului.

Contextul este extrem de nefericit, în condițiile în care greviștii sunt lăsați singuri de decidenții de la nivel local și de o clasă politică nepăsătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.