Mită la Electrolux Satu Mare! “Au fost mituiţi o parte din colegi, că le dau 150 de lei în plus dacă se întorc în fabrică!”

0

Cu 150 de lei vrea conducerea Electrolux sa-i cumpere pe sindicalişti!


Protestatarii acuză conducerea Electrolux că încearcă să le închidă gura şi să-i determine să renunţe la grevă. 150 de lei în plus este suma infimă oferită de Electrolux angajaţilor pentru a se întoarce din nou la muncă.
“Probabil că sunt colegi care nu mai pot financiar. S-au întors pentru că au fost mituiţi de fabrică că le dau 150 de lei în plus. Pentru aia s-au dus, pentru 150 de lei! ” afirmă un anagajat

De şapte ani de zile de când e Bloemer aici, în fiecare an, munca au ridicat-o tot mai mult şi banii tot mai puţini. Cu 2, cu 3, cu 5 %. Nici 20, 30 de lei nu era câştigul pe lună”, sunt afirmaţiile protestariilor nemulţumiţi.

 

Ba mai mult, angajaţii fac destăinuiri surprinzătoare: sunt exploataţi la locul de muncă!

“Nu au grijă de sănătatea noastră. Vara nu poţi să respiri înăuntru de căldură, că nu este aer, iarna stai acolo cu toate în curent sau…eşti acolo ca animalul de pe bandă, nu poţi să mergi la WC, dacă ţi se face rău sau dacă nu te simţi bine, zic că nu vrei să lucrezi.”
“Pauza de masă trebuie lucrată. Ai douăzeci de minute de pauză, iar în douăzeci de minute trebuie să mergi la sala de mese, trebuie să ne spălăm la patru chiuvete, 200 de persoane care mănâncă deodată. Plus de asta, pe bandă, dacă ceva nu merge, nu ştiu altceva decât să strige “dă-i bătaie!”, să enerveze mai tare omul, ca să tragă şi mai tare.” declară un angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.