După atacul la ITM și UE, Faur dă ”atacul” la proprii colegi, ăia ”răi” din TESA, care ”trăiesc de pe spinarea muncitorilor” și au altă opinie, decât liderii Samus

0

După cum cititorii știu, deja, din presa locală sătmăreană, a apărut în spațiul public o scrisoare-comunicat, care prezintă un alt punct de vedere, decât cel al liderilor de sindicat și al greviștilor de la Electrolux.

Cum este cunoscut faptul că Electrolux este consiliat de o firmă importantă de PR din București, deja există speculații că demersul scrisorii este o strategie, mentorată de această firmă.

Noi nu ne pronunțăm, aspectul fiind irelevant, chiar infantil. Presa și liderii de sindicat deja au picat în teorii ale conspirației, în legătură cu autorul scrisorii…

Nu credem că e înțelept a aduce totul în ridicol; din nepricepere, liderii de sindicat au picat pradă unei telenovele, cu accente paranoide.

Cititorii noștri, dacă doresc, pot reciti materialele scrise de noi pe SATMAREANUL.RO, în care avertizăm că liderii de sindicat sunt depășiți de miza protestului.

Dăm un singur exemplu, ce probează lipsa de ”inspirație” a liderilor de sindicat: aceștia, în loc să se concentreze pe chestiunile de esență, se lasă atrași, la modul reactiv, în tot soiul de provocări, care au un singur rol – decredibilizarea lor și a acțiunii de protest.

Vă reamintesc că, neinspirat, deunăzi, dl. Faur s-a lăsat atras în capcana lansării, în numele greviștilor, a unor mesaje anti – UE, apoi s-a ”războit” cu ITM, iar, acum, chiar exprimă mesaje împotriva propriilor săi colegi. E adevărat că e vorba de cei din TESA, pe care-i suspectează de ”trădare”.

Noi credem că totul a devenit un fiasco, imputabil liderilor de sindicat nepricepuți.

Reîndemnăm, în interes public, la calm și chibzuință: scopul final al grevei este aprobarea unor revendicări pentru greviști, nu manifestarea ”agresivă” și de PR a liderilor de sindicat, ce par a se transforma în eroi de reality-show.

Pentru a nu fi suspectați că suntem răuvoitori, postăm întregul mesaj al d-lui Faur, în care își spune punctul de vedere în legătură cu scrisoarea ”buclucașă”, însă ne exprimăm rezerve serioase, ca și până acum, în legătură cu capacitatea liderilor de sindicat de a-i reprezenta cum trebuie pe oameni!

Reacția lui Faur, la scrisoare:

(…) din ce se obsearva dupa modul in care s-a facut scrisoarea ,ea nu este facuta de muncitorii aflati in fabrica ,iar daca cel care a facut-o este de la TESA ,ea a fost facuta prin dictare de catre directorul de resurse umane, care n-a mai putut rezista sa nu-si spuna punctul de vedere ,lucru interzis prin politica de PR a Companiei.
Vedem ca scrisoarea cu date exacte la inceput ,daca ne referim la numar angajati,numar sindicalisti,numar persoane aflate in greva,cifre la care nu are acces decat HR Managerul,
continua apoi cu atacuri la adresa liderilor de sindicat,cu mesaje catre grevisti care sa-i intoarca pe acestia impotriva lor ,sa-i dezbine si sa sparga greva.
Oferta cu 7,5% nu a fost niciodata o oferta serioasa din partea conducerii,drept dovada ca dupa refuzul ei de catre muncitori si-au retras-o si n-au mai vorbit niciodata despre ea.Sa nu uitam ca acolo nu mai exista bonusul de prezenta,deci nu vedem unde este acel 11% despre care se vorbeste.
Daca e adevarat ca 912 minus 390 ,adica 522 salariati lucreaza,ne intrebam ce lucreaza?daca in afara de plita incastrabila unde este nevoie de vreo 40 de muncitori,restul ce fac in fabrica daca reusesc cand si cand sa faca 80 de aragaze pe zi cu restul de 480 ,cand cu efectivul complet se fac in jur de 2100 de aragaze pe zi.Cu ce bani sunt platiti acesti salariati,ei ar trebui platiti corespunzator celor 80 de aragaze.
Toti cei de la TESA isi iau banii dupa munca muncitorilor care realizeaza produsele care se vand si se incaseaza bani,in lipsa acestora nu vedem de unde isi iau salariile cei de la TESA. Suntem constienti ca si muncitorii si cei de la TESA au rolul lor intr-o societate ,dar numai impreuna,fara muncitori cei de la TESA nu-si au rostul si sigur ca le e frica ca intr-o situatie extrema si posturile lor dispar.Mesajul este mai mult un strigat din partea Managerilor,sefilor de departamente si a altor sefi care nu mai au pe cine conduce si deci nu-si mai vad rostul in unitate.
Ei stiu ca muncitorii nu pot trai cu 1700 de roni si dau vina pe situatia din Romania uitand ca Electroluxul are un cod de conduita in care se specifica ca toti angajati au dreptul la un salar care sa le permita un trai decent nu numai cei de la TESA.
In ce priveste atacul la Sindicat ca nu au atentionat ce se intampla in fabrica e o minciuna avand in vedere ca am facut nenumarate adrese la Conducere in ce priveste comportamentul maistrilor,iar cand s-au implementat noile norme nu am fost de acord cu ele ,am stat 2 luni la sectiile de Montaj ca sa le spunem oamenilor sa lucreze intr-un ritm normal care n-ar fi permis realizarea lor, dar din pacate anumite persoane au fost puse in posturi cheie care au impins banda si apoi incet incet toti s-au conformat sub presiunile maistrilor.
E adevarat ca nu am avut un fond de greva pentru ca nu ne-am pregatit sa facem greva,nu asta a fost scopul nostru la negocieri,dar pe viitor vom realiza acest lucru ,daca membrii de sindicat vor dori.
Avand in vedere ca oamenii care pana la urma va castiga salariile sunt afara in greva pt o lupta dreapta,pt 2 lei pe ora ati putea sa donati si voi din salariile luate si nemeritate pentru ca nu s-a produs aproape nimic.
Pana la urma ar trebui, daca va e frica pentru viitorul fabricii sa faceti o scrisoare si catre Conducerea Companiei sa vina sa negocieze cu grevistii asa cum ar trebui s-o faca dupa lege si dupa principiile democratiei ,pentru ca numai cu teroristii nu negociezi.
In ce priveste cuvintele aruncate la nervi de catre grevisti as vrea sa te vad omule de la TESA dupa o luna fara salar poate si tu si nevasta ,cu vreo doi copii ce cuvinte frumoase ai folosi la adresa tuturor.
Si inca odata nu liderii de sindicat sunt cei care pot incheia greva ,ci cei 400 de grevisti(390 ,omule bine informat) aflati in tarcul pus la dispozitie de conducere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.