TAGRO, primul tractor ,,made in România” după o pauză de 10 ani

După o pauză de 10 ani, fabrica IRUM Reghin a anunţat anul trecut proiectul  Tagro, cu o investiţie de 6 milioane de euro.
Tagro este numele primului tractor agricol produs în ţara noastră şi a cărui proces de omologare a început încă de la sfârşitul anului trecut. Acesta a fost realizat de către IRUM Reghin şi a fost omologat de Registrul Auto Român, după ce a fost supus unei serii de încercări statice şi dinamice, efectuate la Departmentul de Omologări RAR Bucureşti şi, foarte important, corespunde în totalitate cu normele impuse de U.E, conform unui comunicat al producătorului.

În luna iunie a acestui an vor apărea şi primele tractoare din fabrica IRUM Reghin.

Întregul proiect Tagro a fost realizat în Centrul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Utilaje Agricole şi Forestiere IFOR, care funcţionează la Reghin, centru înfiinţat de grupul de firme Maviprod, în incinta fabricii IRUM, iar investiţia a fost de 2,65 de milioane de euro
Pentru a se concretiza proiectul Tagro, au fost necesare alte 4 milioane de euro care au fost puse la dispoziţie de Maviprod, acţionarul IRUM Reghin.

La acest proiect au lucrat aproximativ 50 de ingineri români.

Recommended For You

About the Author: alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *