Poliția locală Satu Mare vine doar să doarmă prin Micro 16. În rest, fiecare parchează cum vrea și unde vrea. Domnule Primar, treziți-vă și treziți-i!!!

1

E o întreagă discuție în societate, dacă are rost să existe poliția locală. Mai ales că se suprapune, în multe dintre atribuții, cu Poliția obișnuită.

Ca atare, plătim de pomană, sau doar, așa, ca să aibă primarii o gardă pretoriană…? eventual, folositoare electoral….?

Nu susținem acestea întâmplător, în condițiile în care ne-au sosit pe adresa redacției câteva fotografii, însoțite de un mesaj, ce descriu o situație de fapt care a devenit banală, ni se spune: parcări ilegale pe care polițiștii locali le trec cu vederea. Unele astfel de încălcări ale regulilor de circulație pot duce chiar la accidente.

Un cititor ne-a remis următoarele fotografii din Micro 16, lângă Pizeria X-treme, în zona CBA-Profi…

Acesta ne semnalează următoarele aspecte:

La ușa pizzeriei, deși e semn de circulație cu oprirea interzisă, parchează chiar sub semn, sfidător, tot felul de nesimțiți. La fel, în intersecție, nici nu poți intra pe stradă. Poliția trece pe lângă ei dar parcă-s orbi. Se duc să doarmă în Loganuri lângă dig, pe Gellert. Rușine Primăriei, ajunge junglă orașu ăsta! Nu știu cu ce se ocupă la Primărie și de ce le dăm salarii. Se parchează unde vă zic până n intersecție, nici nu poți să faci dreapta. Vă trimit poze făcute azi. Vă rog să anunțați la Primărie să-și facă treaba!!”

Dacă nu se descurcă domnul Primar să le spună polițiștilor unde să vină, îi dăm o captură de pe google maps, să vadă exact unde zic cititorii noștri că se parchează cu tupeu, chiar sub semnul ”oprirea interzisă”, pe Blvd. Sănătății. Sau cum se parchează – vedeți a doua foto de mai sus – până în intersecție, încât nu se mai poate face dreapta, de pe Brândușa, dacă vedem noi bine străzile pe ”maps”.

Printre atribuțiile poliției locale se numără și următoarea:

h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar”.

Puteți găsi restul de atribuții ale poliției locale pe site-ul Primăriei Satu Mare.

Dați click pe acest link:

http://www.satu-mare.ro/pagina/atributii-principale

Poliția locală nu trebuie, decât să-și îndeplinească atribuțiile și astfel de încălcări ale legilor nu vor mai apărea.

Aceasta ar fi situația fericită, în care polițiștilor le pasă de respectarea legii. Nu zicem asta întâmplător…

Absolut hilar, deunăzi, cititorii noștri au sesizat jurnaliștii SATMAREANUL.RO că au surprins chiar poliția parcând ilegal.

Puteți citi materialul aici.

Îndemnăm cititorii să ne remită toate neregulile pe care le constată în oraș: SATMAREANUL.RO funcționează exclusiv în interes public, în interesul cetățenilor!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.