Cât plătim pe apă în plus față de Oradea, Zalău, sau Cluj

5

La Apaserv Satu Mare, e prosperitate.

Studiind, comparativ, tarifele practicate de aceștia, am constatat că operatorul nostru de apă e mai scump decât cele din județele din regiunea noastră, cu o singură excepție – Maramureș, unde e o situație mai specială.

Explicația celor de la Apaserv pentru tarifele ridicate sunt investițiile. Urmează să analizăm mai aprofundat în ce au investit domniile lor sumele impresionante ce a rezultat din tarifele extrem de piperate pe care le practică. Sau, mai exact, pe care le suportăm noi, din buzunarul propriu.

În perioada 2010-2017, Apaserv Satu Mare raportează un profit nerepartizat impresionant, pe care îl trimite spre capitolul de investiții. Se pare că perioada de ”austeritate” n-a trecut, odată cu profitul nerepartizat raportat, deci tariful la apă a rămas tot ”sus”.

Am studiat și declarațiile de avere ale șefilor de la Apaserv – cu tot cu bonusuri, salariile acestora sar de 1 miliard lei vechi pe an.

La Electrolux, oamenii sunt, de 5 săptămâni în grevă, pentru că lucrează doar pe 1600-1700 lei/lună.

Boieria e la stat, se pare!

Haideți să privim comparativ tarifele apei la Satu Mare și la ”alții”

Atât plătim la Satu Mare…

                                                                                                        Extras din raportările oficiale ale Apaserv

Atât se plătește la Oradea, tot începând cu 1 ian. 2019: metrul cub de apă potabilă e cu 30 de bani mai ieftin, iar apa de canalizare, cu 1,23 RON/ metru cub mai puțin.

Iată cât se plătește în Cluj și Zalău…

Batem Clujul și Zalăul? Îi batem! La ce preț de lux plătim la apă și canal… Pentru că la fonduri europene accesate, suntem de râsul lumii, cam de 100 de ori mai neputincioși decât ei…

De ce nu are nevoie Satu Mare de fonduri europene: pentru că plătim noi pentru investițiile făcute de bugetarii, care nu-și fac treaba

Cum Apaserv este ”scumpă”, evident că bani sunt în bugetul operatorului de apă. E vorba de banii pe care-i plătim noi… Ca atare, operatorul de apă sătmărean face profit, numai că pe seama noastră.

În perioada 2010-2017, Apaserv a raportat un profit NEREPARTIZAT, care totalizează aproximativ 24 milioane RON.

Acestea sunt extrase din raportările celor de la Apaserv…

Acest profit, ”generoși”, l-au direcționat spre investiții.

Ah, încă ceva: la începutul acestui an, Apaserv a anunțat că plătim așa mult apa și canalul, pentru că are investiții de făcut. Mă gândesc că 24 milioane de RON profit nerepartizat nu au acoperit investițiile…?

Ce nu ne este nouă clar este de ce și Oradea, în perioada în care a făcut cele mai multe investiții, adică în 2015-2018, tot nu a avut un tarif așa ridicat, precum cel al Apaserv…

Ne-am documentat și așa arătau tarifele operatorului orădean, în 2017, de exemplu, în toiul investițiilor…

Este de ”săpat”, vom săpa, mai ales că sursele noastre ne spun că marile ”investiții” de la Apaserv s-au făcut în parcul auto al șefilor, adică limuzine pentru șefi…

Obrazul subțire, cu limuzină se ține…

Cum o duc șefii din Apaserv?

Ceva mai bine decât angajații de la Electrolux – au salariu ce se învârte în jurul a un miliard pe an.

Directorii Apaserv au făcut și investiții, în plan personal: foarte multe terenuri, case, apartamente și case de vacanță… Unii prin moștenire, alții prin cumpărare, cum s-a putut.

Subiectul e spumos – promitem că vom reveni…

5 COMENTARII

  1. Din păcate este adevărat dar salariile muncitorilor apaserv nu reflectă profitul firmei să vorbim și despre asta. La fel suntem plătiți ca cei de la Electrolux adică foarte prost. Legat de prețul mare al apei față de județele menționate diferența este că ele se alimentează din lacuri și râuri iar in satu Mare din puțuri de mare adâncime care costa mai mult dar calitativ e mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.