Cum se sifonează banii Sătmărenilor în fundațiile de partid cu influență politică în Primărie (I): De la Coica, pân’la Kereskenyi, ”Identitas Alapitvany” și-a luat partea…

6

Deși pare mai ”distrat”, să știți că Primarul nostru, dl. Kereskenyi Gabor, este foarte eficient și organizat, atunci când e vorba de ”faliții” partidului domniei-sale (o ”eficiență” în stil ”PSDragnea”, aproape..).

Un astfel de exemplu de falit este fundația ”de tradiție” a UDMR, ”Identitas Alapitvany”.

Această fundație a făcut foarte mulți bani, de-a lungul timpului, prin contracte cu Primăria: deci bani din bugetul Sătmarului, adică bani din buzunarul nostru, al Sătmărenilor. Și nu doar cu Primăria lui Kereskenyi – ce vă prezentăm noi, mai jos, e de pe timpul lui Coica… Apoi, preluat, inteligent de băieții șmecheri de la UDMR, cu puțină complicitate dinspre Judecătoria Satu Mare… Că – știți – noi avem justiție ”independentă”, iar asta, nu de ieri, de azi…

Nu este vorba de un demers ilegal, cel puțin, până la un punct (de moral mai bine nu vorbim)… Deși, ce face Primarul Kereskenyi ar putea eșua, zgomotos, în penal. O zice Curtea de Conturi, nu noi.

Alături de domnia-sa, și Judecătoria Satu Mare e foarte aproape de o posibilă ”penală” îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, ce invită la a suspecta o intenționată rea-voință.

Punem ordine în afacerile încâlcite ale Primăriei cu fundațiile susținute politic și vi le prezentăm, pe parcursul mai multor episoade. Astăzi, primul…

Curtea de Conturi: ”Identitas Alapitvany” trebuie să dea înapoi Sătmărenilor peste 73 000 lei luați de la Coica, pe motiv că i-a utilizat NELEGAL

În August 2014, fundația ”Identitas Alapitvany” a semnat cu Primaria lui Coica Costel-Dorel un contract de colaborare: ”Identitas” se angaja că, pentru suma de 85 000 RON, BANI PUBLICI, va organiza ”manifestări culturale”, până în luna noiembrie a aceluiași an. De fapt, ideea era că Primăria susținea financiar fundația să se ”manifeste cultural”, cu ocazia Zilelor Partium din August 2014.

Zis și făcut… Fundația menționată nu a ținut numai pentru ea, ci a mai direcționat și spre alte fundații, în general tot cu afinități udemeriste…Unora, le-a dat chiar de două ori, conform extrasului de mai jos, dintr-un decont al “Identitas”- vedeți mai jos.

Nimic ilegal într-un astfel de demers…

Banii Sătmărenilor s-au dus pe apa… ”manifestărilor culturale”, toată lumea mulțumită… mai puțin Curtea de Conturi, care e plătită să vegheze că “nebunii frumoși”, pe care-i alegem primari nu își bat joc de banii, pe care li-i dăm să i foloseasca pentru a ne administra comunitățile locale in mod util.

Curtea a verificat cum a cheltuit dl. Coica banii și a constatat că, în cazul banilor dați ”Identitas”, nu s-au respectat prevederile legale, deoarece fundația a justificat banii cu deconturi pentru activități, care, fie deja fuseseră desfășurate, fie fuseseră demarate, înainte să se semneze contractul. Posibil să fi suspectat – Curtea – că totul s-a făcut fictiv, din pix și improvizări de acte…? Oricum ar fi, e dovada de utilizare nelegala a banilor Satmarenilor. Mai jos, extras din decizia Curții de Conturi, în această speță…

În concret,despre ce e vorba: o fundație se joacă în țărână – să zicem că se cheamă ”Identitas”- și face niște castele inutile, de care are ea chef, într-o zi toridă de vară. La un moment dat, bine-conectată, chiar politic, află că Sătmărenii au dat Primăriei niște sume importante de bani, ca să fie administrate în interesul lor, al Sătmarenilor…

Ce-și zice fundația: ”dar și mie-mi trebuie bani, câți bani sunt și ce am eu prin curte, ce pot vinde, ca nou, lui Costel-Dorel de la Primarie…? Păi am niște jucărele cu Partium, mai am ceva ce pot face cu Szuhanyi SRL și încă vreo câteva fundații, care -unde mai pui – ii mai plac si lui Kelemen, si lui Butka, si lui Pataki, si lui Kereskenyi, etc ”.

Așa s-a procedat. Banii s-au luat, s-au cheltuit, numai că 80% dintre ei, zice Curtea de Conturi, pe jucărele… Iar legile statului român zic că jucărelele sunt bune, numai să aibă legătură cu contractul… Astea nu au avut… Inclusiv instanta zice asa, dar aceste detalii, in viitorul episod…

Ca atare, Curtea a dictat recuperarea a peste 73.000 RON din suma totală primită de ”Identitas”. În aceeași situație se află și Forumul Democrat al Germanilor din Satu Mare, condus de Leitner de la Apaserv… Interesant cum s-a creat o clică transpartinică, ce și-a aservit banii Sătmărenilor…!

Unde te întorci, te lovești de aceiasi oameni…Leitner la Apaserv, tot el la Forum, tot el la banii publici ai Primăriei; fundații aservite UDMR, conectate bine la bani publici, de asemenea, fie că semnează Coica, fie că semnează ”omul de cultură” Kereskenyi Gabor.

Povestea e lungă. Ce vă putem anticipa este că Primăria face tot ce poate să nu recupereze banii de la fundațiile ”falite”. În trecut, Coica, iar acum Kereskenyi fac tot ce pot ca această datorie a fundației ”Identitas” să se prescrie și Sătmărenii să nu-și recupereze banii.

În următorul episod, vă prezentăm cum lucrează edilii Dvs., împotriva intereselor Dvs., cetățenii, care-i votați și-i plătiți, apoi, să vă reprezinte ONEST…(??!!).

Foto – preluate de pe presasm.ro, friss ujsag

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.