Video. Anul 2019, România. Dacă vrei să nu mori cu zile, trebuie să plătești statului român pentru ”protestul” de a trăi! A câta oară plătim în plus și primim în minus…?! RUȘINEA ELECTROLUX

0

Un video despre nefericirea de a fi român, despre adaptarea DIFORMĂ, FĂRĂ FOND, a UE la România, atât cât a permis acest cadru național preluarea valorilor europene, din cauza clasei politice, care și-a trădat, constant, concetățenii pe care-i reprezintă… Și când te gândești că e plin de ”patrioți” prin Parlament!…

Jurnaliștii SATMAREANUL.RO au discutat cu greviștii de la Electrolux. Mai întâi, cu oamenii intrați în greva foamei, apoi cu liderul de sindicat Faur.

În interviul făcut de colegii noștri, se vede o diferență clară de abordare între cele două părți: liderul de sindicat și greviștii simpli.

În timp ce liderul Samus are un discurs ”meșteșugit”, așa cum Faur însuși acuză că vorbește firma de PR din București, care oferă consultanță Electroluxului, greviștii vorbesc simplu și direct, fără să-și controleze mesajul.

Ei vor doar să ridice capul deasupra valului. Și merită toată susținerea noastră!

Ce ne-au transmis angajații de la Electrolux intrați în greva foamei (vizionați interviul de mai sus):

– Că sunt revoltați de lipsa de respect pe care le-o arată angajatorul: Electrolux nu ne respectă”, ne-au declarat aceștia, printre ei, dl. Cîmpan.

– Că nu ezită a contesta scrisoarea apărută în spațiul public, săptămâna trecută, o scrisoare atribuită unor colegi de-ai lor: ”Scrisoarea nu le aparține angajaților TESA din Electrolux. Nu e adevărat ce se spune în acea scrisoare. Noi vom continua greva!”;

– Că, în Electrolux, există corupție, ca la stat: ”Maiștri fără studii, cu 10 clase, au fost aduși pentru a ne supune! Există promovări pe pile în companie”, susțin oamenii intrați în greva foamei…(n.n. Vom verifica – dacă acest aspect se confirmă, vom milita pentru relocarea Electrolux în Congo- vorba lui Adrian Năstase – pentru că aici, în Satu Mare, e Europa, nu CORUPȚIE ȘI LUMEA A TREIA. Poate unii din Electrolux nu au înțeles…principiile europene!)

– Că sunt victime ale unei cruzimi fără margini: statul român nu dă doi bani, dacă cetățenii săi, în exercitarea libertăților și drepturilor lor, mor sau trăiesc:

”Rămânem în greva foamei cât rezistăm. Am anunțat la DSP, am discutat cu d-na directoare de la DSP: ne așteptam să vină cineva, să ne ia o tensiune…nimeni, nimic… Doamna directoare a DSP a zis că trebuie să plătim să primim asistență medicală permanentă în timpul grevei…Eu n-am bani, de două luni, imediat. Din ce s-o plătesc…?! Ei știu că noi suntem în grevă și ne cer să plătim… din ce să plătim?!”.

Afirmații ale unor cetățeni europeni, într-un stat-membru UE…

Inacceptabil, din punctul nostru de vedere, ca oamenii să se simtă astfel în România anului 2019, într-un stat-membru UE…!

Este RUȘINOS PENTRU ELECTROLUX că angajații săi se simt nerespectați, se simt umiliți și dezamăgiți de avantajele pe care le aduce apartenența la UE. Toate acestea sunt imputabile Electrolux: niște entuziaști ai unionismului european se transformă în eurosceptici, din cauza Electrolux!

În clipul video de mai sus, colegii noștri l-au intervievat și pe șeful Sindicatului din Electrolux, dl. Faur. Domnia-sa continuă în aceeași notă a discursului, ca și până acum. Opiniile domniei-sale rămân echilibrate, perfect favorabile imaginii proprii, din punct de vedere public, și complet inutile discursului strategic adecvat unei situații dezechilibrate: în momentul de față, Electrolux controlează, strategic, negocierea, iar Faur și ceilalți nu au soluții.

Mai mult, impresia pe care ne-o lasă Faur este că face un joc al său propriu. Poate ne înșelăm, ca atare, urmăriți Dvs., direct, opiniile sale, consemnate audio- video, de jurnaliștii SATMAREANUL.RO.

În ÎNCHEIERE…

Reamintim că propunerea noastră adresată decidenților locali – administrativi și politici – a fost ignorată, deși avertizam că, după ce Electrolux a început să primească consultanță profesionistă de PR și comunicare, confruntarea va deveni disproporționată.

În defavoarea greviștilor!

Asta arată cât de mult le pasă de Sătmăreni acestor oameni pe care i-am votat și ocupă posturi plătite din banii rezultați, inclusiv, din munca angajaților Electrolux.

În acest context, mai facem următoarea propunere de interes public: Electrolux să negocieze ”pe bune” cu greviștii direct o soluție de compromis și să nu mai stea pe două maluri diametral opuse, astfel arătând că se respectă reciproc.

Dacă nu o va face, Electrolux are cel mai mult de pierdut.

Argumentele sunt abundente, în acest sens, în interviul cu greviștii foamei…

Fabrica suedeză are de câștigat, datorită UE: a venit momentul să arate că își tratează angajații corect – ca și cetățeni cu drepturi depline în spațiul UE. Iar, aici, nu mai e vorba de bani, pierderile fiind incomensurabile, din toate celelalte puncte de vedere…

După acest interviu, singurii care au de pierdut sunt cei de la Electrolux … Pot avea pe conștiință vieți de oameni, cetățeni europeni…

Dincolo de PR, Electrolux se luptă cu oameni, care afirmă următoarele lucruri:

Rămânem în greva foamei cât rezistăm. Am anunțat la DSP, am discutat cu d-na directoare de la DSP: ne așteptam să vină cineva, să ne ia o tensiune…nimeni, nimic… Doamna directoare a DSP a zis că trebuie să plătim să primim asistență medicală permanentă în timpul grevei…Eu n-am bani, de două luni, imediat. Din ce s-o plătesc…?! Ei știu că noi suntem în grevă și ne cer să plătim… din ce să plătim?!”.

A fi bun european este despre cu totul altceva, decât realitate cu accente disperate, descrisa de greviști.

A venit momentul ca Electrolux să renunțe la PR și să negocieze, onest, cu oamenii! Suntem în faza în care un PR bun te face inuman!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.