Initiativa lui Catalin Predoiu a fost votata in Parlament. Datorita acesteia, autoritatile locale vor accesa mult mai usor fonduri europene

0

Ieri, deputatul PNL, Cătălin Predoiu, a anunţat într-o filmare postată pe pagina sa de facebook, faptul că primarii şi autorităţile locale vor accesa de acum mult mai uşor fonduri europene.
“În urmă cu doar câteva minute, Parlamentul a adoptat o inţiativă legislativă pe care am propus-o în urmă cu un an de zile, în baza căreia, primarii şi autorităţile locale vor accesa mult mai uşor fonduri europene şi le vor folosi în beneficiul cetăţenilor. Aş dori pe acestă cale se le mulţumesc şi colegilor din Partidul Naţional Liberal care m-au susţinut în adoptarea acestei legi.”, a fost mesajul deputatului

Este vorba despre un proiect tehnic, care s-a născut în urma discuţiilor cu mai mulţi primari,  care au semnalat blocajele financiare majore cu care se confruntă în urma derulării unor proiecte cu fonduri europene, implicând sume importante de bani la bugetele primăriilor lor.
Felul în care era concepută OG 34/2015 excludea posiblitatea corectării unor erori formele şi tehnice, mai exact: administraţiile locale pierdeau bani europeni pe care îi aveam la dispoziţie şi care li se cuveneau, din cauza unor proceduri birocratice necontrolate, stufoase şi incomplete.
Prin acest proiect iniţiat de către deputatul Cătălin Predoiu, s-a stabilit modalitatea corectării erorilor apărute şi modalitatea sumării responsabilităţilor pentru efectuarea corecţiilor necesare, recuperarea şi folosirea baniilor europeni în beneficiul comunităţilor şi al cetăţenilor.
Proiectul a primit numai aviz favorabil şi a fost votat de către Camera Deputaţilor cu 244 de voturi pro, 0 abţineri şi 0 voturi contra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.