Adrian Cozma: “Ministrul agriculturii îngroapă şi pune cruce agriculturii şi gospodăriei româneşti “

0

Consilierul Judeţean PNL, Adrian Cozma, critică dur actualul ministru al agriculturii, Petre Daea, şi afirmă că acesta nu face altceva decât să îngroape agricultura românească şi gospodăriile din satul românesc, fapt ce îi priveşte bineînţeles şi pe sătmăreni. Deficitul comercial a explodat la 750 de milioane de euro în primele luni ale acestui an, iar asta se datorează unei guvernări proaste, susţine acesta.

“Avem o guvernare care nu are capacitatea de a genera prosperitate pentru proprii cetăţeni care din pacate, în ultima perioadă şi-a abandonat rolul de a reprezenta România, proprii cetăţeni, şi în momentul de faţă, şi din păcate, România nu face altceva decât să susţină economiile altor state”

În prezent, afirmă Cozma, diferenţa dintre import şi export este undeva la 1 miliard de euro în doar câteva luni şi este neapărat nevoie de o schimbare de direcţie, dacă nu vrem să ajungem să cumpărăm doar produse din import, astăzi depăşind un milion de euro import doar pentru carnea de porc.

Acest fapt îl pune pe seama Guvernului care nu şi-a îndeplinit obligaţiile la momentul potrivit în ceea ce priveşte prevenirea extinderii focarului de pestă porcină africană, iar crescătorii de porci nu pot ţine mai mult de 5 porci în gospodăria proprie. La nu număr mai mare de porci, impozitul este mult mai mare, iar pentru cei mai mulţi dintre gospodarii din judeţul Satu Mare, este imposibil. Este nevoie de sprijin direct către producătorii români, este mesajul acestuia.

“Putem să ne luăm încet adio de la tradiţii, putem să ne luăm încet adio de la porcul de Crăciun, treptat, cu acest guvern, cu acest ministru al agriculturii. Aş putea spune chiar că acest ministru îngroapă şi pune cruce agriculturii româneşti si gospodăriei româneşti.” afirmă Cozma

De asemenea, consilierul i-a numit pe cei de la PSD o graşcă de incompetenţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.