VIDEO. Bursa locurilor de muncă: ”Ei se plâng că nu au oameni, noi ne plângem că nu avem salarii(…) Trăim cum putem, de pe o zi pe alta”

0

SATMARENAUL.RO pune, din nou, obiectivul asupra dilemei ce se permanentizează în Satu Mare: ireconciliabila separare dintre angajatori și angajați.

O vedem, clar, în imposibila reconciliere de la Electrolux.

Nu este sigura problemă și nu este una pasageră, superficială.

Esența este că statul român nu dă doi bani pe bunăstarea cetățenilor săi: soarta Românilor este indiferentă reprezentanților săi democratici – guvernanții.

Tot mai frecvent, suntem chemați la urne să votăm niște politruci cruzi, egolatri și corupți. Cu toate că toți urlă, din rărunchi, cât de mult iubesc ei Românii și România…

Păturile socio-profesionale cele mai vulnerabile rămân, în continuare, expuse: deși s-au sifonat zeci de milioane de euro, bani publici (din buget intern sau UE), Românii cei mai vulnerabili rămân expuși lipsei de respect, obligați să trăiască din salarii adecvate săracilor Europei. La Electrolux, de exemplu, la această concluzie s-a ajuns: angajatorul NU-ȘI RESPECTĂ ANGAJAȚII.

Capitalismul dictează aceste raporturi de forță. Un stat care își respectă cetățenii are grijă să atenueze astfel de derapaje. Nu și cel român.

Adevărata lipsă de respect este cea a statului față de cetățenii săi, pe care, i-a lăsat complet descoperiți, pe care i-a furat, din nou… A câta oară?!?

Aceasta este concluzia reporterilor noștri, după ce-au discutat cu Sătmărenii care au fost la Bursa locurilor de muncă!

Ce arată filmarea de mai jos:

1.  Deși statul român a sifonat zeci de milioane de euro, din programe guvernamentale  și europene, pentru a-i ajuta pe Români să se adapteze la noua realitate socio-economico – profesională, scopul proiectelor este ratat. S-au făcut vagoane de documente, dar doar pentru a se justifica banii furați, iar efectul nu se vede, în planul formării profesionale a oamenilor. Aceștia sunt, în continuare, expuși celor care caută muncă ieftină și profit maxim. Pentru că nu au instrumentele adecvate, pentru a putea negocia…

2. Românii, pe care guvernanții îi amăgesc cu vorbe de 30 de ani încoace, sunt deznădăjduiți: simt că sunt singuri, simt că sunt neputincioși. Este dovada unui stat român falimentar, un stat care nu-și iubește și nu-și respectă proprii cetățeni.

3. Vorbele celor care au venit la Bursa locurilor de muncă ne-au impresionat (vedeți în filmarea de mai jos…):

”Vai și amar de viața noastră…trăim cum putem, de pe -o zi pe alta…!”.

Este sentința unor cetățeni, pe care statul român i-a furat, din toate punctele de vedere, iar, acum, se văd forțați să se umilească, să accepte să fie tratați FĂRĂ RESPECT!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.