Ard opt secole de istorie a Franţei! Catedrala Notre-Dame din Paris, în flăcări!

0

Legendara Catedrală Notre-Dame din Paris e în flăcări! Un incendiu puternic a izbucnit în această seară la cea mai celebră Catedrală din lume, în jurul orei 21:00. Turla “săgeata” Catedralei a fost înghiţită de flăcări!

Încă nu se cunosc cu exactitate motivele izbucnirii incendiului, însă par a avea legătură cu lucrările de renovare a Catedralei. Biserica intrase într-o stare de degradare, iar anul trecut ar fi apelat la obţinerea de fonduri pentru a fi salvată. În Bucureşti, incendiul a fost raortat la ora 16.50 GMT
Anne Hidalgo, primarul Parisului, califică incendiul care s-a napustit peste Catedrala Notre-Dame, drept unul “teribil”.

Catedrala, devenită faimoasă datorită romanului Cocoşatul de la Notre-Dame, al lui Hugo, datează din secolul al-XII- lea şi atrage peste 13 milioane de vizitatori în fiecare an.

Catedrala este, poate, cea mai faimoasă din lume.
Catedrala se află pe Île de la Cite, în centrul Parisului şi este un  monument al arhitecturii gotice timpurii din Franţa,  sediu al Arhiepiscopiei Parisului.
Este construită pe locul unui lăcaş de cult, dedicat sfântului diacon Ştefan, la începtul anului 1163.

În anul 1182 episcopul Maurice de Sullz, a sfinţit altarul.

În această catedrală s-au aplicat pentru prima oară soluţii arhitecturale specifice stilului gotic.
Intrarea în Notre-Dame se face prin trei porţi, zidurile se înalţă pe trei rânduri de coloane, 130 de metri lungime, 45 de metri lăţime şi 35 de metri înălţime. Catedrala poate găzdui un număr impresionant de 10.000 de persoane în acelaşi timp.

Napoleon a fost numit împărat al Franţei chiar în Catedrala Notre-Dame, pe data de 2 decembrie 1804.
Primeşte peste 1 milion de vizitatori pe lună, ceea ce înseamnă peste 30.000 zilnic.

De sărbători sau evenimente importante, numărul celor care vizitează Catedrala poate ajunge şi până la 50.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.