Cum a luat naştere cel mai mare Skatepark din Satu Mare! Clubul Rotary a oferit 20.000 de euro.

0

În anul 2013 s-a născut ideea, iar timp de doi ani, Clubul Rotary, a strâns fonduri pentru demararea unui proiect demn de lăudat: Cel mai mare skatepark din Satu Mare! În perioada 2013-2015, Clubul a strâns din balurile caritabile şi cu ajutorul a peste 20 de firme, suma de 20.000 de euro, necesară pentru a asigura echipamentele pe terenul pus la dispoziţie de primărie.

Iniţial, cei la Rotary şi-au dorit să realizeze skatepark-ul pe cont propriu, dar aveam nevoie de un spaţiu suficient de bun, aşa că au contactat primăria, care a propus Parcul UFO din Micro 17!

Cum a luat naştere cel mai mare Skatepark din Satu Mare! Clubul Rotary a oferit 20.000 de euro. 1

Tot în 2013, când s-a născut ideea skatepark-ului, clubul Rotary a încheiat un fel de protocol cu Primăria în vederea realizării acestui proiect, proiect de care s-au arătat şi ei foarte încântaţi.

Drumul spre realizarea lui, însă, a fost unul anevoios!

Costurile s-au dovedit a fi peste cele planificate, aşa că terenul nu a putut fi pregătit pentru montarea echipamentelor şi nici costurile amenajării locului nu au putut fi suportate, aşa că proiectul a putut fi pus pe picioare doar ani mai târziu.
“Din diverse motive, Primăria nu a făcut pasul pentru a pregăti terenul, să fie posibilă montarea echipamentelor şi costurile pentru amenajarea completă, încă de atunci (n.r anul 2013) se ştia că se va face la Parcul UFO, costă mai mult decât sumele planificate de noi. De atunci a rămas aşa cumva într-o permanentă posibilitate dorinţa noastră, dar nu a existat din partea primăriei posibilitatea de a demara efectiv, sau fondurile, nu stiu, investiţia.” a declarat preşedintele clubului Rotary, Csengeri Zsolt 

Cum a luat naştere cel mai mare Skatepark din Satu Mare! Clubul Rotary a oferit 20.000 de euro. 2

În vara lui 2017, proiectul a început să prindă contur! 

În 2017 am primit de la primărie informarea că ei sunt pregătiţi să facă pasul. Anul trecut, prin iunie-iulie, am ştiut că ok, anul acesta îl facem şi că se doreşte finalizarea cât mai rapidă. Le-am spus că noi suntem dispuşi, avem fondurile strânse şi am agreat să dăm drumul proiectului. Primăria şi-a asumat, într-adevăr, a făcut amenajarea zonei, amenajarea locaţiei, turnarea betonului, plus pe lângă skatepark mai există o zonă…un tren de baschet şi încă un teren de volei. Acela este suplimentar faţă de ce am discutat noi acum şase ani. Deci ei au făcut partea asta de investiţie şi noi am asigurat câteva dintre piesele de bază ale skatepark-ului care au o valoare destul de consistentă. Contribuţia noastră a fost de 20.000 de euro. Este meritul colegilor mei, a balurilor caritabile şi a celor peste 20 de firme, a tuturor, şi mă bucur că s-a realizat în mandatul meu” a declarat acelaşi Csengeri Zsolt

Cum a luat naştere cel mai mare Skatepark din Satu Mare! Clubul Rotary a oferit 20.000 de euro. 3

Skatepark-ul a fost pus în funcţiune înainte de a fi inaugurat şi, spun cei de la Rotary, investiţia îşi merită toţi banii deoarece este un spaţiu bine conceput şi bine protejat, dar şi o modalitate a tinerilor de a petrece timp liber de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.