Electrolux sfidează grevistii! Sindicaliştii sunt trimişi la “plimbări lungi prin parc” de către un psiholog angajat de companie!

0

Cea mai lungă grevă din istoria Electrolux intră în cea de-a şaptea săptămână.

După săptămâni întregi de tăcere din partea conducerii, zilele trecute au apărut mai multe mesaje pentru grevişti, printre ele şi un anunţ sfidător în care compania sugerează că au nevoie de consiliere psihologică, ba chiar le pune la dispoziţie un număr de telefon la care sunt sfătuiţi să “apeleze cu încredere”.

În mod batjocoritor, Electrolux le mulţumeşte grevişilor pentru înţelegere şi devotament” şi afirmă că sunt alături de ei…spiritual vorbind, desigur.

Fizic…nu se arată nimeni la faţă, nu acceptă nimeni un dialog şi nimeni nu se aşaza la masa negocierilor. În schimb, mai trag de timp în speranţa că vor ceda şi vor întoarce în fabrică învinşi!


Cei care au sunat pentru consiliere psihologică (din curiozitate) afirmă că li s-au recomandat “plimbări lungi prin parc”care sa-i ajute să reflecteze.

E o aberaţie! Un atac asupra noastră…după mine. Să mai facă mişto de noi cu situaţia asta. Suntem disperaţi, suntem într-o situaţie gravă , dar de cedat, nu cedăm. Ar trebui să întoarcă foaia pe interior, ei au nevoie de consiliere, nu noi. Ei vor să facă mişto de noi, vor să câştige, dar nu câştigă nimic.
Suntem furaţi! Tichetele de masă nu ni le-au dat, dar ei, împreună cu statul român, ne-au furat rău de tot. Dacă facem un calcul, ar putea să intre în raza penalităţii pentru că 300 de lei sunt tichetele de masă, din care impozitul este 45% , la 400 de oameni sunt bani serioşi. Noi i-am dat în judecată, nu ştim ce va fi.Tichetele sunt pe luna februarie cand am lucrat.” afirmă greviştii

Autorităţile locale sunt nepăsătoare! Nu este treaba lor, deci nu se bagă! Nici televiziunile naţionale mari nu par foarte interesate de subiect. Nici macar când trei dintre muncitorii Electrolux s-au aflat în greva foamei mai bine de trei zile, iar Ministrul Muncii, Marius Budai, după cum au mai afirmat şi alţii, a fost la Satu Mare doar să-şi facă poze cu muncitorii.

În tot acest timp, Electrolux tace, în timp ce greviştii trăiesc o adevărată dramă. Unii lucrează cu ziua, iar alţii se împrumută de unde pot.

Numai stricarea imaginii Electrolux îi poate aduce la masa negocierilor.
Liderul de Sindicat, Sorin Faur: Lupta cu Electrolux trebuie dusă internaţional!”

Astăzi, preşedintele de sindicat, Sorin Faur, a afirmat că trebuie luptat cu compania Electrolux în ansamblul ei şi numai prin stricarea imaginii companiei îi poate aduce la mama negocierilor. Acesta a amintit de o situaţie similară în Germania, unde s-a cerut ca oamenii să nu mai cumpere produse Electrolux.

“Asta i-am propus şi domnului Bogdan Hossu. I-am propus să ia legătura cu toate sindicatele mari din Europa. Toate sindicatele trebuie să facă acelaşi lucru, o conferinţă de presă şi să ceară oamenilor din Europa să nu cumpere produse Electrolux pentru că ele sunt făcute într-un stil de sclavagism”

După mai bine de şase săptămâni, astăzi, şase persoane au renunţat la grevă, iar până în momentul de faţă, un număr nesemnificativ de persoane s-au întors la muncă.
Sperăm şi noi, dar mai ales ei, ca Paştele să nu îi găsească în aceeaşi situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.