Polonia, cucerită de artiștii sătmăreni!

0

Artiștii sătmăreni au impresionat publicul din orașul Kielce – Polonia
Relaţiile dintre România şi Polonia sunt din ce în ce mai strânse, iar asta şi datorită artiştilor sătmăreni care ne reprezintă cu cinste peste hotare. O delegaţie din judeţul nostru a participat în acest weekend la Kielce în Polonia la evenimentele organizate acolo. Proiectul se numeşte ,,Schimbul intercultural Polonezo – Român 2019″ şi este un proiect care îşi are scopul de a promova ţara noastră în Polonia.

„Relațiile dintre Polonia și România se consolidează pe zi ce trece și au o istorie frumoasă în spatele lor. Noi suntem recunoscători  românilor pentru ajutorul oferit refugiaților polonezi în timpul celui de-al doilea război mondial. Aveți la Satu Mare niște tineri foarte talentați, vreau să continuam colaborarea. Sper că voi avea posibilitatea să vizitez țara dumneavoastră”, au fost afirmaţiile prefectului Andrew Bętkowski

Din delegația sătmăreană care ne-a reprezentat în Polonia au făcut parte membrii Ansamblului Județului Satu Mare ”Doruri Sătmărene” împreună cu Marian Sima, instructorul ansamblului, muzicianul Diu Oșan și, deja, binecunoscutul folkist George Negrea, referent al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.
Printre inițiatorii proiectului se numără şi o româncă. Elena Jaworska, este din județul Bacău şi stabilită de 25 de ani în Kilece și Ana Zmudzinska, directorul Bibliotecii Publice Municipale din Samsonów au fost cele care au iniţiat acest frumos proiect.
Din delegația sătmăreană au făcut parte, membrii Ansamblului Județului Satu Mare ”Doruri Sătmărene”; Marian Sima, instructorul ansamblului; muzicianul Diu Oșan și folkistul George Negrea, referent al Centrului
Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Prestația Ansamblului „Doruri Sătmărene” a fost de departe cel mai bine primit moment al serii. Soliștii George Negrea și Diu Oșan au interpretat câteva melodii de muzică folk românești, iar special pentru polonezi şi un cântec în limba poloneză numit „Hej Sokoli”.

Si nu dar atât, sătmărenii au arătat că nu se pricep doar la muzică şi dans, ci şi la modă. Programul a inclus şi o prezentare a colecției de modă concepută de creatoarele sătmărene Alina Marchiș și Adriana Popescu și o prezentare a activității clubului „Drum Bun” din Cracovia, realizată de către președintele acestuia, Mihai Sowa.


În cadrul vizitei au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților locale.Delegația sătmăreană a fost primită de către prefectul regiunii Świętokrzyskie, Andrew Bętkowski, subprefectul Renata Janik și viceprimarul orașului Kielce, Arkadiusz Kubiec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.