Senatul schimba regimul conflictului de interese

0

O alertă de presă anunța, în cursul zilei de luni, că Senatul, în calitate de Cameră decizională, a decis schimbarea regimului conflictului de interese.

Pe scurt, senatorii au înlocuit interdicția ocupării unei funcții, pe o perioadă de trei ani, după constatarea conflictului de interese, cu o simplă sancțiune, pe nivel de abatere disciplinară, pedepsită cu o reducere a indemnizației…

Pentru cei interesați a vedea cum este în momentul de față legiferat conflictul de interese, puteți accesa aici Ghidul ANI  .

De altfel, de ceva timp, Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost pusă sub control politic și este complet disfuncțională, in special de când fostul Președinte al ANI, Horea Georgescu, a fost reținut preventiv de DNA.

De atunci, ANI a lăsat impresia că își exercită atribuțiile, doar când există interes politic, mai ales dinspre PSD.

Pe de altă parte, componenții coaliției PSD-ALDE vor să fie siguri că nu se vor mai împiedica, în viitor,  de ”fleacuri”, ca incompatibilitatea sau conflictul de interese, când vor dori să ”aplice programe de guvernare”…

Dincolo de această mică speculație, ce este cert este faptul că Senatul a decis schimbarea regimului conflictului de interese, iar proiectul legislativ a fost trimis la Președintele Iohannis spre promulgare.

Nu se poate nega faptul ca au existat ai cazuri absurde, in care aplicarea draconica a prevederilor ce au legatura cu conflictul de interese a si nedreptatit unii alesi…. De aceea, cu ocazia acestei schimbari, ar fi oportune unele nuantari.

Vom reveni cu un update, de îndată ce Președintele se va pronunța…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.