Eşecul negocierilor cu Electrolux

0

Preşedintele Sindicatului Electrolux, Sorin Faur, a anunţat încă de aseară că a fost invitat de către directorul companiei Electrolux Satu Mare, Dietmar Blomer, la un dialog social pentru a continua negocierile, în această dimineaţă, la ora 10:00. Aşa cum ne-am obişnuit până acum, la ora 9:00, sindicaliştii au fost prezenţi ca de fiecare dată la proteste şi au rămas până după terminarea şedinţei pentru a afla şi deznodământul acesteia.

Negocierea a fost un eşec!

Conducerea Electrolux  doreşte să le ofere sindicaliştilor o creştere salarială pentru următorii doi ani. O creştere de 5%  la salariul de bază, plus un bonus de prezenţă de 200 de lei brut în 2019, iar în 2020 o creştere de 5% la salariul de bază, plus un bonus de prezenţă de 200 de lei. Greviştii vor sumă fixă, nu procentuală!

Sindicalist:Să pună bani de prezenţă la birouri, la maiştri, la restul! Nu vrem procente! Ne-am fraierit destul . Net să vorbească, nu procent!”

Negocierea a eşuat. Se pregătesc proteste de amploare! 
Liderul de Sindicat ,,Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, va susţine azi o conferinţă de presă la Bucureşti cu toată mass-media naţională în care se va discuta despre situaţia de la Electrolux şi va cere boiecotarea cumpărării produselor companiei, în România şi la nivel European, aşa cum s-a discutat încă de ieri. Mai mult, liderul sindicalist, Bogdan Hossu, va cere tuturor confederaţiilor europene şi mondiale să organizeze conferinţe de presă la ele în ţară şi să ceară la rândul lor, boicotarea produselor companiei Electrolux de către toţi europenii.
De luni, muncitorii Electrolux aflaţi în grevă vor porni într-o caravană care va călători prin mai multe judeţe din ţară, unde vor cere magazinelor care vând produse Electrolux, boicotarea lor. Miercuri, aceştia vor organiza un miting de amploare la ambasada suedeză din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.