Mircea Dinescu, cucerit de Sătmar!

0

Lansarea de carte a lui Mircea Dinescu la Satu Mare a fost un prilej să-l cunoșteam și altfel pe scriitor. Poet, ziarist şi redactor, moderator tv…și entertainer am zice noi! Dar unii îl numesc și bucătar, iar asta pentru că, de ceva timp, moderează la televiziunea română, o emisiune culinară, ne-a povestit Dinescu.

Mircea Dinescu are un simț al umorului bine dezvoltat, a scris o mulțime de pamflete, inclusiv despre președintele României, Klaus Iohannis, și se trage din Ardeal, cu părinți născuți și crescuți în Ardeal.

“Am scris, începând din ’90, în fiecare săptămână, un pamflet pe prima pagină. Întâi în Academia Caţavencu, acum în Caţavencii şi pamfletul mi-a mâncat într-un fel materia primă a poeziei mele. Aşa am scris Colierul din bomboane de colivă, sigur, aici coliva un aliment necunoscut. Coliva, în regat, se ornează de obicei cu bomboane colorate. Când eram mic, stăteam la uşa bisericii cu mâna întinsă, la cerşeală la babele care veneau cu colivă. Colierul din bomboane de colivă are o ironie, dacă vreţi, un dat cu chifla asupra morţii, am scris-o acum doi ani, am scos-o eu la fundaţia mea. Am o carte nouă, se cheamă “Scaunul cu trei picioare”, o să vin la lansare.”, a declarat Mircea Dinescu

Printre poeziile pe care le-a citit audienței, din noul său volum de poezii, “Colierul din bomboane de colivă” ne-a mărturisit că-i place și palinca din sătmar. Scriitorul a stat câteva zile la Satu Mare, iar cu această ocazie a fost și președintele juriului la concursul “Recitațio” de ieri, concurs desfășurat la Casa Meșteșugarilor. A avut, însă, timp să viziteze și din frumusețile Sătmarului.

La final, invitații și-au putut achiziţiona volumul se poezii “Colierul din bomboane de colivă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.