Mielul se vinde cel mai scump din țară la Satu Mare!

0

Sătmărenii nu s-au înghesuit azi la miei! Crescătorii pun asta pe seama faptului că e abia prima zi în care centrul de sacrificare e deschis. 
Satu Mare are cele mai ridicate preţuri la carnea de miel din ţară. Dacă în alte judeţe din ţară, mielul se vinde şi cu 12 pe kilogram, preţul pieţei la carnea de miel din Satu Mare este de 14 lei pe kilogram. Nu se găseşte mai ieftină.
În timp ce kilogramul de miel în viu se vinde cu 14 lei, cel de ied este mai scump. 15 lei pe kilogram cer crescătorii în piaţa de vechituri din Satu Mare, pentru carnea de ied.
În pieţele din Satu Mare şi anul trecut preţurile pentru carnea de miel şi ied au fost aceleaşi. În timp ce în alte zone, în această perioadă, preţurile încep şi de la 9-12 lei pe kilogram.
Crescătorii de animale afirmă că doar la începutul sezonului sunt aceste preţuri. În apropierea Paştelui, de regulă, preţurile scad chiar şi cu 2, 3 lei.

“Depinde. Daca se vinde bine, poate creşte preţul spre final. Nu se poate şti. Poate mai scade. Anul trecut a ajuns la 12 sau 13 lei, preţul mai scăzut. Cumpără lumea!”, povestesc crescătorii

Din păcate, în România, pe partea de ovine se continuă exportul de animale vii, iar abatorizarea a scăzut cu aproximativ 32,8%. Se ia în continuare materie primă fără să ne gândim că am câştiga mai bine vânzând produse cu valoare adăugată. La ora actuală, ţara noastră are contracte cu Libia, urmează Iordania şi Iran.

În 2017, România s-a situat pe locul patru în rândul statelor membre, după Regatul Unit, Spania şi Grecia, la efectivele de ovine şi caprine deţinute, având 11,485 milioane de capete, conform datelor furnizate de Institutului Naţional de Statistică. Aceste efective au înregistrat creşteri în fiecare an, în 2017 fiind consemnate cu 36,6% mai multe oi şi capre faţă de anul 2006, excepţie făcând anul 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.