Concurs național la Liceul Teologic Satu Mare: “Tradiții și obiceiuri de Paști”

0

Liceul Teologic Ortodox Român “Nicolae Steinhardt”, a pus bazele unui concurs național cu tematica “Tradiții și obiceiuri de Paști”, la care au fost invitați să participe școli din toată țara cu elevi de toate vârstele: de la ciclul primar, gimnazial și până la cel liceal.

 

Înscrierile au început încă din luna noiembrie a anului trecut și s-au desfășurat online.

Concursul are mai multe secțiuni: Pictură, grafică, colaj, machete care să reprezinte scene simbolice de Paști și un eseu. Cel de pictură și grafică s-a desfășurat ieri și a avut o tematică pascală, timp de o oră.

Astăzi se vor desemna câștigătorii!

Comisia de evaluare va alege câștigătorii. Se vor acorda premiile I, II și III, dar și mențiuni pentru fiecare secțiune și nivel de învățământ.

Toate lucrările pot fi admirate la Muzeul Județean Satu Mare, care a găzduit și festivitatea de premiere. Desenele, graficele și machetele realizate de participanți sunt extrem de frumoase și de atent lucrate.

Pentru buna desfășurarea a acestui concurs, PS Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului,alături de un sobor de preoți, au oficiat o slujbă la Licelul Teologic “Nicolae Steinhardt”. De asemenea, inspectorul școlar general, Călin Durla și inspectorul alternative educaționale, Nicu Sever, au fost implicați în acesta concurs național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.