Pericol de inundații în județ!

0

Mai multe râuri din județ sunt în pericol de inundații!


Chiar dacă avem parte de o primăvară mai secetoasă în acest an, în cazul unor ploi abundente, sunt râuri care ar putea provoca inundații din cauza situației în care se află. Pe cursul apelor din județul Satu Mare au fost găsite cinci puncte critice. Râurile Tur, Crasna, Talna, dar și pârâurile Batarci și Talna Mică sunt un pericol în cazul unor ploi mai abundente. Acestea constă în principal în eroziuni ale malurilor, grad de colmatare a albiei, în special pe râul Crasna. Acest lucru afectează sistemul de subtraversare a digului râului Tur în dreptul localitatății Adrian.

Cu alte cuvinte, pe aceste râuri s-au depus tot  felul de materiale transportate de apele curgătoare, fapt ce determină acumularea cât mai multor astfel materiale care opresc fluidizarea apei.

Pentru toate aceste puncte deficitare din punct de vedere a siguranței sunt întocmite note de fundamentare și sunt identificate lucrările hidrotehnice care trebuie executate.

Prefectul județului, Darius Filip, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență pentru aprobarea listei cu punctele critice pe cursurile de apă din Satu Mare.

Aceștia au trimis lista către Administrația Națională “Apele Române” în vederea cuprinderii lucrărilor cu prioritate în lista de investiții de anul acesta, a fost anunțul prefectului pe pagina de Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.