Greviştii Electrolux Satu Mare – Protest de amploare la Bucureşti!

0

Sindicaliştii au dat startul boicotării produselor Electrolux!
Cea de-a opta săptămână de grevă a dat startul caravenei boicotării produselor Electrolux în ţară. În această dimineaţă, mai multe maşini cu mesaje anti Electrolux, şi-au început turneul prin ţară cu destinaţia ambasada Suediei la Bucureşti.


Sindicatul “Cartel Alfa”, cei care au organizat această caravană,  împreună cu greviştii, în drumul spre ambasada Suediei la Bucureşti , aceştia se vor opri prin mai multe oraşe din ţară, la magazinele Electrolux de unde vor protesta. De la Satu Mare, se deplasează prin Zalău, Alba-Iulia, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea şi se vor opri la Olăneşti. Mâine va urma o conferinţă de presă la Piteşti, iar apoi direct la Ambasada Suediei la Bucureşti.

Mai multe sindicate din ţară se alătură caravenei! 
Bineînţeles că sunt din alte judeţe care ni se lătură. Pornim din Satu Mare 9 persoane, Caraş-Severin, Maramureş, Arad, Mehedinţi, Sălaj, Bistriţa, Sibiu e aici de aseară”, a declarat Vasile Dârle

“Ne-am săturat să fim cetăţeni second-hand în Europa!”a fost mesajul sindicatului Cartel Alfa din Sibiu

“Plecăm astăzi, de fapt, noi, câţiva am plecat de mai mult timp. Am fost la Craiova, în mall-ul de la Craiova, am fost la Severin, am avut conferinţă de presă la Reşiţa, am scos pancardele în Reşiţa să le vadă lumea, am explicat situaţia voastră şi motivele pentru care noi am ales să facem această acţiune. Nu pentru că am avea ceva cu produsele Electrolux, ci pentru că avem ceva cu modul în care Electrolux îşi tratează muncitorii.” a fost mesajul lui Marian Apostol, vicepreşedinte “Cartel Alfa”

Preşedintele Sindicatului Samus, Sorin Faur, a declarat în această dimineaţă: “Suntem priviţi de către Electrolux ca nişte oameni ai străzii!”. Cu toate acestea, pentru că şi alţii s-au solidarizat cu greviştii, aceştia au pregătit pentru copiii străzii pachete cu mâncare cu ocazia sărbătorilor Pascale.
Mâine, caravana boicotului va desfăşura un prostest de amploare în faţa Ambasadei Suediei din Bucureşti. Liderii “Cartel Alfa” au anunţat şi presa naţională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.