INEDIT! Persoanele cu dizabilităţi pot schia!

0

O persoană ţintuită într-un scaun cu rotile nu duce cu siguranţă o viaţă uşoară. Viaţa unei persoane invalide devine total diferită faţă de cea dinainte, din punct de vedere fizic, profesional, social, relaţional sau psihologic. Pentru multe astfel de persoane, o viata apropiată de normal este totuşi posibilă. Există un proiect care le va permite acestor persoane să desfăşoare o activitate de care în mod normal este nevoie de folosirea picioarelor. Cum este posibil?

Lecţii de schi pentru persoanele cu dizabilităţi – Iniţitiva unei asociaţii din Satu Mare! 

“Skiing with disabilities”, este un  proiect susţinut de cei de la Caiac SMile, proiect prin care persoanele cu handicap locomotor au şansa să schieze. Acest lucru se poate realiza acum prin folosirea unui scaun special, pus pe lame de schii, căruia i s-au adus îmbunătăţiri pentru o manipulare uşoară şi un confort maxim. În felul acesta, persoanele invalide pot face sport, se pot bucura luând parte la o activitate în aer liber, care le permite să socializeze, mai ales pe perioada iernii când activităţile precum plimbările în aer liber sunt reduse din cauza frigului.

Imposibilul a devenit posibil, susţin cei de la Caiac SMile!

Proiectul îşi propune ca fiecare pârtie de schii din ţară să aibă acest tip de scaun. Un număr de 25 de scaune sunt puse la dispoziţie pârtiilor din România pentru persoanele cu dizabilităţi la nivelul membrelor inferioare şi care îşi doresc să desfăşoare o astfel de activitate.

Puteţi contribui şi voi la această iniţiativă lăudabilă. La intrarea în hipermarket-ul Auchan, unde aveţi posibilitatea să vedeţi şi cum arată scaul special pentru schiat conceput pentru cei cu handicap locomotor, se găsesc toate informaţiile despre cum se poate dona, dar şi conturile puse la dispoziţie pentru donaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.