România a ratat calificarea în finala Fed Cup, după o duminică de luptă pe care jurnaliștii francezi au descris-o drept ”interminabilă și sufocantă”

Echipa României a beneficiat de aproape toate ingredientele, pentru a-și asigura calificarea în finala Fed Cup: o jucătoare fantastică, atât ca valoare, cât și ca dăruire, Simona Halep și niște suporteri fanatici, pe care prestigiosul L’Equipe îi descrie că fiind ”exaltanți”.

Ce i-a lipsit României a fost o a doua jucătoare, care să reușească, fie să aducă un punct în cele două jocuri de single, pe lângă punctele aduse de Simona, fie să aibă o prestație fantastică la dublu.

Din păcate, aici s-a pierdut meciul, pe a doua rachetă, care s-o secondeze cu succes pe Simona: dacă Simona Halep a jucat perfect, câștigând ambele sale jocuri de single, colegele sale, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu, au pierdut la Caroline Garcia și Pauline Parmentier.

Begu s-a și accidentat, fiind înlocuită la dublu de Simona Halep, care venea după un joc solicitant, pe care l-a câștigat, contra lui Caroline Garcia…

 

A doua zi a confruntării dintre România și Franța a fost descrisă de prestigiosul ziar de sport francez, L’Equipe – după cum se poate vedea în captura foto de mai sus – drept ”interminabilă” și ”sufocantă”.

Asediu românesc la Rouen

Francezii remarcă suporterii români ”entuziaști”, printre care se afla și primarul Clujului, Emil Boc, care au reușit să transforme arena din Rouen în teritoriu sportiv românesc.

 

România s-a oprit în semifinalele competiției, însă, pierzând meciul de dublu de duminică seara și confruntarea, cu scorul general de 2-3.

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep și-a continuat seria de tweet-uri admirative, în jurul acestei confruntări și în legătură cu prestația echipei României.

Preluari foto: AFP, GSP, tweeter

Recommended For You

About the Author: Ovidiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *