Piaţa Nr.1, modernizată prost! Comercianții se plâng de acoperișul care cauzează curent!

0

Comercianţii din Piaţa Nr. 1, piaţă în ,,plin proces de modernizare”, acuză probleme de sănătate din cauza curentului creat de acoperişul nou al meselor din piaţă.

“Au închis acoperişul şi ne-au făcut un plafon care ne creează un curent… Toţi suntem bolnavi! Şi ăia care au magazine sunt bolnavi, toată lumea e bolnavă, e curent aici non-stop. Deci, ne omoară curentul zilnic. Nu ştiu cine l-a făcut, ăla n-a avut un studiu, să facă un proiect în aer liber, el l-a făcut de pe birou. Aşa e uşor a desena, hai domnule să facem…Alea au fost despărțite acolo (n.r acoperişul), făcute din anii 60′, făcute cu cap. ” afirmă un vânzător

 

“Poţi să mai întrebi şi pe alţii (n.r de curent), asta e cea mai mare problemă. Ar fi trebuit să-l facă cum a fost acoperişul, ori nişte pereţi intermediari, aici în mijloc în care să nu lase curent. M-am umflat de la curent, iau tratament, nu dorm noaptea. Deci asta-i o problemă mare. Am dat zvonuri la primărie, dar încă nimic.”, a declarat un alt vânzător

Mai mult decât atât, comercianții susțin că praful care a rămas după finisarea meselor, se depune acum pe legume, lucru care displace cumpărătorilor.
Pieţarii spun că modernizarea trebuia începută cu reţeaua de canalizare şi asfaltarea pieţei, deoarece printre mesele comercianţilor stă apă.

“Se face scurgere. Cum au spart de la Apaserv, aşa au lăsat-o.”

Pe 7 noiembrie, anul trecut, edilul oraşului, Kereskenyi Gabor, anunţa modernizarea Pieţei Nr.1 Satu Mare. Lucrările ar fi trebuit finalizate până la sfârşitul anului trecut, în prezent, însă, sunt numai la jumătate şi sunt oprite.

“Am demarat lucrările de modernizare a Pieței nr.1 din municipiul Satu Mare. Vor fi refăcute mesele pentru comercianți, rețeaua de canalizare, iar întreaga piață va fi reasfaltată. Concomitent, continuă lucrările de modernizare a Pieței Mici din municipiul Satu Mare. Este foarte important să oferim condiții producătorilor și, deopotrivă, cetățenilor municipiului Satu Mare pentru a se desfășura un comerț civilizat.

Lucrările ar fi trebuit finalizate de Crăciun, având termen de 90 de zile, în prezent, însă, doar jumătate din proiect s-a finalizat, iar din ce spun aceştia, proiectul a fost gândit extrem de prost.

Comercianţii sunt atât de suparăți pe situaţia creată, încât o doamnă din piață, ne-a invitat să îi ocupăm locul pentru 10 minute pentru a ne convinge!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.