Propunere “de nerefuzat” pentru Grevişti: 0,05 bani în plus pe oră!

0

Conducerea Electrolux, “extrem de generoasă”, oferă 0,05 bani în plus pe oră sindicaliștilor!  

Între timp a avut loc un proces, iar mâine sau poimâine va avea loc unul nou. Conducerea Electrolux a dat sindicatul în judecată şi încearcă să declare greva ilegală după episodul din data de 3 aprilie, atunci când greviştii au protestat la intrarea de la Electrolux şi, acuză conducerea, nu s-au putut concentra asupra muncii. Ba mai mult, conducerea Electrolux le-a făcut şi dosare penale pentru instigare la violenţă şi ameninţări. De cealaltă parte, şi sindicaliştii acuză Electrolux de exploatare şi “maltratare psihică”.
Se pare că judecătorul ar fi acuzat conducerea Electrolux că nu este deschisă spre negocieri cu sindicatul, motiv ce i-a determinat să-l cheme, joia trecută, dar și astăzi, pe liderul de sindicat Sorin Faur, la negocieri.

“Ei ca să dea dovadă pentru procesul de mâine cum că ei poartă negocieri cu noi, au venit joi şi ne-au pus ceva în plus la ofertă, ne-au pus o,5 % la creşterea aceea procentuală, de la 5 la 5, 5. Am făcut un calcul, dacă calculez acest 0,5 e undeva la 15 lei sumă brută fixă, calculat, dă cam 5 bani pe oră.”, declarat președintele sindicatului, Sorin Faur

Pentru a se aşeza la masa negocierilor, sindicaliştii sunt dispuşi să mai lase şi ei şi suma fixă pe care o cer, 15 lei. Negocieri vor avea şi astăzi, iar acestea vor fi în prezenţa avocaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.