Iosif Bendel, se apără de acuzele rromilor din Tășnad: “Au preferat să stea la soare, deși sunt deja bronzați!”

4

Consilierul local, Bendel Iosif, se apără după ce a fost acuzat ca ar fi tăiat apa unui cartier de rromi din Tășnad. Modalitatea prin care o face însă, l-ar putea costa o nouă acuzație din partea comunității de rromi din Tășnad, una de discriminare. Contactat telefonic, Consilierul UDMR a povestit cu argumente, partea sa de adevăr.

Motivul pentru care rromii au rămas fără apă este acela că nu au dorit să se branșeze la rețeaua de apă potabilă, deși le-a fost solicitat acest lucru în repetate rânduri. Consilierul UDMR susține că este vorba despre o “străduță” din Tășnad, și nu un cartier, și doar câteva familii au rămas fără apă. Iar asta pentru că cișmeaua amplasată pe strada respectivă a devenit “o afacere”, afirmă și primarul Tășnadului, Grieb Csaba.

Rromii consumă apa potabilă în cantități extrem de mari de la această cișmea pentru a spăla covoare pe bani publici, susține același primar.

De asemenea, Bendel Iosif, angajat Apaserv Satu Mare, a menționat faptul că singura rugăminte și obligație a rromilor a fost aceea de a săpa de-a lungul caselor pentru ca cei de la Apaserv să poate executa lucrările de racordare la apă. Atât consilierul Iosif Bendel, cât și primarul orașului Tășnad, au afirmat că Apaserv suportă cheltuielile pentru contorul de apă, montarea lui și tot ceea ce implică racordarea la apă, iar tot ceea ce rromii trebuie să facă este să sape niște canale în jurul casei pentru ca această racordare să fie posibilă.

“Eu nu o să sap pentru ei. Nu este treaba mea!” a fost afirmația consilierului.

Toți rromii care au dorit să se branșeze, au acum apă potabilă, susține primarul. De asemenea acesta a mai afirmat că cele câteva familii care au mai rămas nebranșate, pot beneficia de apă potabilă, dacă execută săpăturile necesare, chiar și astăzi.

Deranjat de acuzele rromilor, Iosif Bendel a făcut și o afirmație ușor discriminatorie la adresa rromilor.

“Au preferat să stea la soare, deși sunt deja bronzați!”, făcând referire la faptul că au refuzat să lucreze la săpături.

Primarul a ținut să se apere și de acuzele că vor să-și facă campanie.

“Cum să facem campanie prin furt? Faptul că folosesc apa de la cișmeaua publică, ca pe o afacere, înseamnă furt. Ei vor să folosească serviciul gratuit”, a declarat Grieb Csaba, primarul Tășnadului

Despre cei care au lansat aceste comentarii pe Facebook, primarul susține că vor doar să influențeze și că sunt alte partide care încearcă să-și facă campanie aruncând cu noroi în ei.

4 COMENTARII

  1. […] După ce ”Buletin de Carei” a reclamat public faptul că Primăria cenzurează punctele de vedere ale Careienilor, exprimate pe paginile publice ale municipalității, inclusiv noi am pățit ceva similar cu viceprimarul Balasz Kiskasza din Tășnad, în momentul în care am scris despre suspiciunile noastre îndreptățite că rromii din Tășnad nu numai că au fost șantajați de reprezentantul UDMR, angajat la Apaserv, dar apoi, acesta, numitul Bendel Iosif, a mai și făcut aprecieri discriminatorii la adresa rromilor, pe care i-a numit ”bronzați” și ”leneși”. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.