Aglomeraţie în supermarket-uri, vânzări slabe în pieţe! Comercianţii au găsit şi motivul

0

Cel mai slab an al vânzărilor de sărbători!

Sătmărenii aleg supermarket-urile în detrimentul pieţelor şi în ceea ce privesc legumele şi fructele.
După vânzarea extrem de slabă de miei de anul acesta, de Paşte, nici în piţele de legume şi fructe din Satu Mare, nu se înghesuie lumea la cumpărături. Deşi pieţarii cultivă legumele şi fructele pe care le vând şi se laudă că sunt bio, sănătoase și gustoase, sătmărenii aleg tot cumpărăturile de la  supermarket-uri.

Aglomeraţie în supermarket-uri, vânzări slabe în pieţe! Comercianţii au găsit şi motivul 1

“Slab, foarte slab merg vânzările. Nu ies chiriile şi ce avem dările la stat. ” afirmă o familie de comercianţi

Pe an ce trece tot mai slab, iar taxele tot mai mari. O parte râmân şi 3 părţi pleacă (n.r banii). Nu pot să vă spun câţi, leşinaţi!”
, afirmă o altă doamnă

Aglomeraţie în supermarket-uri, vânzări slabe în pieţe! Comercianţii au găsit şi motivul 2

Parcările cu plată sunt şi ele motivul pentru care sătmărenii nu mai aleg să cumpere din piaţă.

În piaţa Nr.1 spre exemplu, parcarea trebuie plătită. Fiind zonă A, preţurile sunt cele mai mari. În plus, comercianţii spun că, pentru câteva minute, dacă sătmărenii sunt în grabă şi nu îşi cumpără bilet de parcare, sunt imediat taxaţi. Susţin aceştia, oamenii sunt pe fugă de cele mai multe ori şi nu au timp să-şi cumpere bilet de parcare, aşa că preferă să aleagă supermarkt-urile, chiar dacă legumele şi fructele nu sunt bio şi cel mai probabil sunt importate. La supermarket-uri, situaţia este diferită în schimb, parcările sunt gratuite.

Aglomeraţie în supermarket-uri, vânzări slabe în pieţe! Comercianţii au găsit şi motivul 3

“E primul motiv (n.r parcările cu plată). S-au discutat chestiile astea şi la nivel mai înalt, şi au rămas tot la stadiul de jos. Ba chiar am aflat dintr-o discuţie că am primit şi ameninţări, cum că…să fie piaţă numai miercurea şi vinerea dacă nu ne convin condiţiile.”,

Anul 2018 la vânzările de Paşte, a fost un an slab, dar 2019, este un an şi mai slab, susţin comercianţii. Şi preţurile par a fi un impediment, spun aceeaşi pieţari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.