Pe ce se cheltuie anul acesta bugetul la Satu Mare

0

Bugetul general consolidat al Judeţului Satu Mare pe anul 2019 a fost, în sfârşit, adoptat. 

Consiliul Județean Satu Mare s-a întrunit în şedinţă, pe 25 aprilie, pentru a adopta întârziatul şi mult aşteptatul buget general. Bugetul are în vedere continuarea investițiilor în curs de realizare, dar și începerea unor proiecte noi.

Din venitul total de 429,5 milioane de lei, aprobat de executiv, 210,4 milioane de lei sunt alocate capitolului de funcționare, iar 219,1 milioane de lei reprezintă venituri pentru dezvoltare.

Anul acesra, cei mai mulți bani sunt destinați cheltuielilor privind drumurile județene, şi nu e de mirare. Nu mai puţin de 16,9 milioane de lei sunt alocați întreținerii acestor drumuri. Alţi 186,3 milioane de lei vor fi folosiţi pentru continua modernizarea drumurilor județene.

Sistemul sanitar va beneficia de 27,3 milioane de lei. Din acești bani, consilierii județeni au aprobat acordarea sumei de 16 milioane de lei pentru spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Satu Mare, respectiv 12 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, 2,2 milioane de lei pentru Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș și 1,8 milioane de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie.

Alţi bani vor fi investiți în proiecte de modernizare cum ar fi: proiectul privind extinderea Spitalului Județean de Urgență, 1,4 milioane de lei sunt alocaţi pentru SJU, iar 7,6 milioane vor fi folosiţi pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unitatea de Primiri Urgenţe.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare a primit 72,2 milioane din buget în 2019, Finanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul județelor, se asigură din bugetele locale ale județelor în acest an.

Alte 36 de milioane de lei vor merge, foarte important, către “Cultură, recreere și religie”, în timp ce 1,5 milioane de lei vor fi investiți pentru cofinanțarea proiectului care are în vedere realizarea unei platforme de gunoi în cadrul Depozitului Ecologic de la Doba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.