Traian Băsescu le cere românilor să fie deasupra vremurilor!

0

Într-o postare pe Facebook, vineri, fostul Președinte Traian Băsescu critică alianța PSD-ALDE-UDMR, despre care susține că are un singur proiect – ”salvarea lui Dragnea și a acoliților săi infractori” – și le cere românilor să participe la referendum, acesta fiind unicul mod de ”re-credibilizare a României”.

Vă redăm postarea lui Traian Băsescu, în integralitate, mai jos:

Românii au şansa să demonstreze că sunt deasupra vremurilor.
Există momente, ce-i drept foarte rare, când popoarele trebuie să fie deasupra elitelor politice pentru a-şi salva ţara.

Din păcate, alianţa PSD-ALDE-UDMR a adus ţara la cel mai scăzut nivel de credibilitate de la intrarea în Uniunea Europeană şi până acum.

Cu o guvernare orientată strict pe salvarea lui Dragnea şi a acoliţilor săi infractori, România a fost decredibilizată, fiind în pragul aplicării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, ca semnal puternic pentru alterarea valorilor statului de drept, prin decizii destinate a pune Justiţia sub controlul guvernanţilor.


Este drept, întrebările pentru referendum nu sunt nici cele mai inspirate şi nici cele mai clare, dar participarea la acest referendum este vitală pentru re-credibilizarea României.


O bună participare care să ducă la validarea referendumului ar fi semnalul dar şi garanţia că România nu va abandona principiile statului de drept şi că Justiţia va rămâne independentă.


Este momentul ca românii să demonstreze prin participarea la referendum, că sunt parte a setului de valori occidentale şi nu nişte toleraţi în selectele cluburi politice care sunt NATO şi Uniunea Europeană. Românii au şansa să demonstreze, că atunci când politicieni derapează, au forţa de a-şi asuma responsabilitatea corectării derapajelor unei puteri politice corupte şi imorale.


Dragnea, Tăriceanu şi Kelemen Hunor trebuie să primească fără menajamente, direct de la români, mesajul de respingere a unei politici făcute în favoarea unor găşti corupte şi nu în favoarea românilor aşa cum au jurat la investire.


Până la urmă, oricâte deficienţe ar fi în formularea întrebărilor, în mod categoric, tot merită un DA.


Românii pot demonstra că sunt deasupra vremurilor şi nu sub vremuri!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.