PERICOL în zonele montane din județ! Copacii rupți și arborii puși la pământ pun în pericol viața trecătorilor

0

După iarnă, potopul! Pentru cei care iubesc muntele în general, dar și pentru că mâine este 1 mai, iar românii aleg să-și petreacă ziua liberă cel mai adesea la munte, Serviciul Public Județean Salvamont informează că traversarea anumitor zone montane este impracticabilă în această perioadă. Vârful Pietroasa este doar una dintre zonele montane din județul Satu Mare care trebuie evitată. Cel puțin până la curățarea ei, dar și a celorlalte zone montane precum Izvorul Țiganu, Poiana Brazilor sau chiar și zona Parcării Telescaun, nu se află în stare bună pentru drumeții.

Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare anunță turiștii și montaniarzii că starea traseelor turistice și a potecilor de munte nu este una deloc potrivită pentru a fi parcurse. Iarna grea și lungă și-a spus cuvântul, iar din cauza cantițăților mari de zăpadă căzute în sezonul de iarnă, pădurile aflate la altitudini începând de la 1000 metri au avut de suferit.  Extrem de mulți arbori au fost doborâți la pământ, iar din acestă cauză, parcurgerea în siguranță a traseelor turistice în județul nostru este aproape imposibilă și există riscul de a vă pune viața în pericol.
Principalul pericol în reprezintă trunchiurile și crengile groase care s-au rupt și au rămase suspendate. Există pericolul ca acestea să cadă și să provoace accidente grave.

SPJ Salvamont, recomandă evitarea traseelor montane care traversează pădurile la înălțimi începând de la 1000 de metri, cel puțin pentru perioada imediat următoare. Iar în cazul în care sunteți nevoiți să parcurgeți aceste zone, se recomandă precauție maximă din partea autorităților.Salvamontiștii sătmăreni au început în urmă că câteva zile curățarea zonelor imposibil de traversat. Aceștia împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Negrești Oaș și membrii clubului Off-road Negrești au început curățarea și redarea în circuitul turistic al traseului de acces către Vârful Pietroasa prin P-na Brazilor-Izvor Țiganu, informează SPJ Salvamont, Alex Costin.

Cel mai recomandat ar fi evitarea acestor zone care vă pun viața în pericol, până la curățarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.