Primăria motivează decizia controversată de a tăia stejarul “PERICOL” din Grădina Romei

0

Primăria motivează tăierea arborelui vechi de 200 de ani din Grădina Romei, din urmă cu câteva zile. După ce multe voci au acuzat că arborele ar fi fost tăiat pentru a face loc pavajului ornamental, în urma modernizărilor grădinii, iar alte voci spun că doar o parte din arbore era uscat, dar că putea fi curățat.
Vrem să vă arătăm, în pozele care urmează, dacă acest arbore, pardon, fost arbore, arata uscat. 🙂

Primăria motivează decizia controversată de a tăia stejarul "PERICOL" din Grădina Romei 1

Ținem să precizăm că pozele sunt realizate cu un telefon mobil și nu sunt editate în vreun fel, sunt făcute la orele dimineții, într-o zi ploioasă.
Poze realizate de către noi cu baza arborelui, iar în poza imediat următoare, pozele oferite de primărie, dacă sesizați vreo diferență și mai ales, dacă pare un arbore uscat la baza.
Primăria motivează decizia controversată de a tăia stejarul "PERICOL" din Grădina Romei 2

Primăria motivează decizia controversată de a tăia stejarul "PERICOL" din Grădina Romei 3
Pentru a nu fi acuzați că denaturăm adevărul, vă oferim și un cadru mai larg în care se poate vedea unde era poziționat stejarul și unde urmează să fie pus pavajul ornamental.

Primăria motivează decizia controversată de a tăia stejarul "PERICOL" din Grădina Romei 4
Astăzi, primăria Satu Mare, condusă de Kereskenyi Gabor, și-a motivat controversata decizie de a tăia arborele din urmă cu o săptămână, printr-un mesaj pe pagina de facebook.

Pentru a pune capăt valului de acuze, primăria a reamintit de accidentul din 2017, an în care un copil a fost rănit în Grădina Romei, a fost adevăratul motiv care a stat la baza deciziei de a tranșa ștejarul.

“În 2017, în urma incidentului petrecut în Grădina Romei, când un copil a fost rănit, s-au reevaluat arborii care prezentau un risc pentru vizitatori. Ținând cont și de evaluările anterior făcute, respectiv a examinărilor 3D cu aparatul FAKOPP, s-a constatat că stejarul din Grădina Romei prezenta un pericol: zona de la bază arborelui era vătămată, prezenta carii, existau multiple crengi uscate, iar creanga principală era afectată. Precizăm că s-a solicitat un punct de vedere de la Agenția de Protecție a Mediului, iar în urma adresei primite de la această instituție s-a decis tăierea arborelui. Decizia a fost luată în scopul protejării vizitatorilor. Primăria Municipiului Satu Mare a demonstrat în ultimii ani că a dus o activitate de protejare, extindere și revigorare a zonelor verzi. În acest sens, în toamna anului 2018 și în primăvara acestui an au fost plantați 1471 de arbori.” , a fost mesajul Primăriei.

Probabil decizia de a tăia bătrânul arbore nu a fost cântărită foarte mult și pentru că nu aducea niciun beneficiu material, el putea oferi “doar oxigen”. 🙂

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.