Sindicaliștii renunță treptat la grevă. În schimb, primesc tot mai mult ajutor din exterior în lupta cu compania Electrolux

0

După o pauză de o săptămână, sindicaliștii au revenit, alături de liderii de sindicat, în fața Electrolux pentru a continua protestele. Sunt nouă săptămâni de la începerea grevei, iar unii dintre ei, par să fi ajuns la capătul puterilor. Au familii, copii, rate, cheltuieli, împrumuturi, iar din lipsa banilor, sunt nevoiți să renunțe.
Ușor, ușor, mulți dintre ei se întorc în fabrică. Dacă rămân mai puțin de 180, greva va fi declarată nulă, iar Electrolux va câștiga.

De acest lucru se tem și liderii de Sindicat care îi roagă pe greviști să mai reziste.
Urmează noi runde de negocieri cu conducerea Electrolux în zilele următoare și, speră aceștia, că vor obține rezultatul pe care și-l doresc.
Liderii de sindicat susțin că directorul Electrolux, Dietmar Blomer, face diverse promisiuni sindicaliștilor pentru a-i convinge să se întoarcă înapoi în fabrică.

“Am înțeles că face promisiuni ce nici în rai nu le veți primi, cât vă dă el când vă întoarceți înapoi. Am spus-o de la început, o spun clar: Nu putem avea încredere într-un patron care de 9 săptămâni îl doare în…de dumneavoastră. Care vă trimite să vă plimbați prin parc.”, a fost mesajul liderului Cartel Maramureș, Florin Hossu.

În mijlocul sindicaliștilor, s-a deplasat de la Cluj și deputatul independent, Adrian Dohotaru, cel care a vorbit despre situația greviștilor Electrolux Satu Mare, în Parlamentul României.

“Am propus, până la urmă este o propunere care vine din partea a patru confederații sindicale, inclusiv Cartel Alfa, la care sunteți afiliați, de a veni cu o nouă lege a dialogului social, care să fie în favoarea angajaților în primul rând și nu patronatelor așa cum a funcționat vechea lege a dialogului social, care a fost realizată la presiunea multinaționalelor.
Am dus mai departe proiectul confederațiilor pentru era mult mai bun decât cel al PSD-ului și sperăm că vor și mult mai multe amendamente din proiectul confederațiilor în noul proiect legislativ, care se discută în momentul de față în comisia de muncă și protecție socială din care fac parte.”,
a fost mesajul deputatului de Cluj, Adrian Dohotaru


De asemenea, acesta a mai specificat că o altă propunere, ca parte din acest proiect, să fie o sumă de 250 lei, sumă adăugată salariului minim pentru angajații cu salariul minim pe economie.

“O altă chestie pe care ma depus-o și mi se pare foarte important pentru cei cu salarii mici în România, e ca salariul minim să fie corelat cu un coș minim pentru un trai decent. Asta înseamnă că salariul minim în viitorul mediu trebuie corelat cu o sumă spre 250 de lei”, a declarat același deputat

Luni, urmează o nouă rundă de negocieri între sindicat și campania Electrolux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.