Zilele Partium, cloșca cu ouă de aur a Identitas Alapitvany. Zilele Partium, mai importante și decât copiii cu afecțiuni oncologice!

3

Episodul III, din investigația ”Cum se sifonează banii Sătmărenilor în fundațiile de partid cu influență politică în Primărie”

Identitas Alapitvany, fundația de suflet a UDMR, a primit bani publici, pe motiv de Zilele Partium și va mai primi: este vorba de bani obținuți din buzunarul Sătmărenilor, pe care-i obține, mai ales, din pixul politicienilor UDMR.

De luat, îi ia, însă nu totdeauna îi folosește pentru motivele adecvate. Așa s-a întâmplat cu banii luați din buzunarul Sătmărenilor, în anul 2014: Curtea de Conturi a constatat că i-a cheltuit NELEGAL și a impus Primăriei să-i recupereze.

Banii nu au fost recuperați, ne apropiem de prescripție, după un joc la alibi, urât mirositor, făcut de Costel-Dorel Coica, Kereskenyi Gabor, Fundația Identitas și justiția locală și ”independentă”…

Radiografia evenimentelor – cum Primăria și justiția au premeditat prescripția: nimeni nu dorește ca banii dați de Sătmăreni, în mod legal, Fundației UDMR și cheltuiți NELEGAL de aceasta, să se mai întoarcă înapoi la Sătmăreni, așa cum prevede Legea!

Puteți reciti anterioarele episoade ale investigației aici și aici

Acestea sunt ”faptele”, în rezumat, din perioada 2014-2018:

– Fundația ”de suflet” a UDMR a primit, în august 2014, de la Primarul Coica 85 000 RON, pentru a organiza niște”manifestări culturale”;

– În mai-iunie 2015, Curtea de Conturi verifică cum a cheltuit Primarul Coica banii Sătmărenilor și constată că ”Identitas Alapitvany” a folosit banii ÎN MOD NELEGAL.

Curtea de Conturi impune Primăriei să recupereze aproape 90% din suma de 85000 lei

Nedorind să ”jeneze” financiar Fundația, primarii Coica și Kereskenyi încep un joc ”la alibi”: Primăria acționează în judecată Curtea de Conturi, contestând acuzatia legata de faptele nelegale ale Identitas;

– Instanța respinge acțiunea Primăriei și menține decizia Curții de Conturi: Identitas trebuie să returneze banii Sătmărenilor!. Primăria cere banii înapoi de la Identitas, fundația pretinde că nu are motive să-i returneze și nu o face;

– Primăria nu are încotro, răspunderea fiind penală și acționează în judecată Identitas, pentru a recupera banii;

– După cum am demonstrat în episodul II al investigației   justiția locală ”a înfrânt”, dovedind că judecătorii sunt ”cu cultura”, adică tergiversează un dosar, prin metoda ”abținerea”, spre scopul final

– Care este scopul final: prescripția!

Primăria și Fundația nu doresc ca banii cheltuiți nelegal de Identitas să revină la proprietarul lor de drept – CETĂȚENII DIN SATU MARE.

Primăria lui Kereskenyi, împăciuitoare, nu s-a arătat deranjată că se află în litigiu cu Identitas; ca atare, a hotărât să-i mai dea niște bani Fundației de suflet a UDMR, cu toate că Identitas a dovedit că încalcă legea, când folosește banii publici. ÎNCĂ 125 000 LEI, BANI PUBLICI, DIN BUGETUL ORAȘULUI, ADICĂ, ÎN BUZUNARELE FUNDAȚIEI IDENTITAS!

Deși încă se judecă cu Fundația Identitas, dl. Kereskenyi, secondat de ”vizionarul” sfătuitor Butka, a arătat că nu este ranchiunos: ca atare, până când ”justiția independentă” locală își duce demersul de ”abținere”, la liman, adică în faza de prescripție a faptei nelegale și de nerecuperare a celor 85 000 lei cheltuiți nelegal, primarul nostru a hotărât să mai pompeze niște bani în fundația Identitas. 

În acest sens, s-a folosit, din nou, drept pretext, cultura. 

Deci, încă 125 000 de lei pentru Identitas, in anul de gratie 2019, din nou bani publici, din nou Zilele Partium, deși există un litigiu în instanță, tocmai din acest punct de vedere, pentru cheltuirea nelegala a banilor in 2014, sub pretextul Zilelor Partium.

Fundația Identitas este, iată, abonată la banul public în Satu Mare…ban public care e directionat cum decid niate politicieni ai UDMR…

Nu sugerăm că s-a încălcat vreo lege, în acest demers de finanțare – din nou – a fundației de tradiție a UDMR-ului: este, totuși, surprinzător că banii publici sunt, în continuare, direcționați spre beneficiari care sunt acuzați – de Curtea de Conturi, de exemplu – că nu-i folosesc conform prevederilor legale!

De exemplu, noi am fi văzut potrivit a investi într-un proiect, care are legătură cu copiii cu afecțiuni oncologice, poate fundația Hans Lindner nu i-ar fi folosit nelegal…Sau poate nu are antecedente, ca alte fundații …

Desigur, prioritățile par a fi – după cum se vede din rezultatele selecției de proiecte – doar organizarea Zilelor Partium și diverse idei pe care Butka le ”fură” din Veszprem…De exemplu, petreceri stradale, cu impact electoral.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.